Рецепт бананового печива з варенням стане в нагоді будь-якій господині, коли захочеться приготувати до чаю щось смачне і доступне. Спечіть це ароматне бананове печиво з додаванням смородинового варення – воно додасть випічці незрівнянний аромат і смак.
Продукти:
- Банан – 1 шт. (100-120 г);
- Варення смородинове – 80 г;
- Борошно пшеничне – 200 г;
- Крупа манна – 50 г;
- Масло рослинне – 50 мл;
- Розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- Ванільний цукор – 0,5 ч. ложки;
- Цукрова пудра – 0,5 ст. ложки.
Покроковий фото рецепт бананове печиво з варенням
Підготувати продукти за списком.
Банан очистити, розламати на шматочки і викласти в миску.
За допомогою вилки розім’яти банан в пюре. Важливо, щоб банан був м’яким.
Додати до бананового пюре смородинове варення.
Влити рослинне масло і перемішати.
Всипати манну крупу і перемішати. Залишити на столі на 15-20 хвилин, щоб манка набухла.
Всипати половину борошна. Перемішати, щоб не було грудочок.
Додати в тісто ванільний цукор і розпушувач. Перемішавши.
Додати борошно, що залишилося.
Замісити круте тісто.
Включити духовку для розігріву до 180 градусів.
Деко застелити силіконовим килимком або пергаментом.
Змоченими у воді руками скачати з тіста кульки, викласти на підготовлене деко і приплюснути долонею.
Випікати печиво з варенням і бананом в духовці 25 хвилин. Печиво збільшиться в розмірі і підрум’яниться. А який аромат!..
Готове печиво остудити, посипати цукровою пудрою і подати до столу.
Приємного апетиту!