Бананове печиво з варенням

Рецепт бананового печива з варенням стане в нагоді будь-якій господині, коли захочеться приготувати до чаю щось смачне і доступне. Спечіть це ароматне бананове печиво з додаванням смородинового варення – воно додасть випічці незрівнянний аромат і смак.

Продукти:

  • Банан – 1 шт. (100-120 г);
  • Варення смородинове – 80 г;
  • Борошно пшеничне – 200 г;
  • Крупа манна – 50 г;
  • Масло рослинне – 50 мл;
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • Ванільний цукор – 0,5 ч. ложки;
  • Цукрова пудра – 0,5 ст. ложки.

Покроковий фото рецепт бананове печиво з варенням

Підготувати продукти за списком.

Банан очистити, розламати на шматочки і викласти в миску.

За допомогою вилки розім’яти банан в пюре. Важливо, щоб банан був м’яким.

Додати до бананового пюре смородинове варення.

Влити рослинне масло і перемішати.

Всипати манну крупу і перемішати. Залишити на столі на 15-20 хвилин, щоб манка набухла.

Всипати половину борошна. Перемішати, щоб не було грудочок.

Додати в тісто ванільний цукор і розпушувач. Перемішавши.

Додати борошно, що залишилося.

Замісити круте тісто.

Включити духовку для розігріву до 180 градусів.
Деко застелити силіконовим килимком або пергаментом.
Змоченими у воді руками скачати з тіста кульки, викласти на підготовлене деко і приплюснути долонею.

Випікати печиво з варенням і бананом в духовці 25 хвилин. Печиво збільшиться в розмірі і підрум’яниться. А який аромат!..

Готове печиво остудити, посипати цукровою пудрою і подати до столу.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.