Фрукти в чайному желе – відмінний десерт для тих, хто хоче побалувати себе і близьких чимось смачненьким, але намагається уникати зайвих калорій.
Фрукти можна брати на свій смак і по сезону. У мене на цей раз банан і консервовані ананаси.
- Чай чорний листовий – 3 ч. ложки;
- Банан – 1 шт;
- Ананас консервований – 100 г;
- Цукор – 2,5 ст. ложки;
- Сік лимонний – 1/2 ст. ложки;
- Желатин швидкорозчинний – 5 г.
Покроковий фото рецепт чайного желе з бананом і ананасом
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Заварку чорного листового чаю пересипте в заварник і залийте 300 мл крутого окропу. Залиште чай настоюватися на 3 хвилини.
Потім заварку процідіть, щоб в желе не траплялися кусочки чаю.
Додайте в чай цукор за смаком і лимонний сік, щоб надати желе легку кислинку.
Желатин пересипте в невелику ємність і залийте 1 ст.ложкою холодної води.
Залиште желатин набрякнути, потім розпустіть його в мікрохвильовій печі, не даючи закипіти.
Влийте желатин в гарячий чай і ретельно перемішайте. Залиште чай остигати до кімнатної температури.
Банан очистіть і наріжте кружечками.
Кільця консервованого ананаса наріжте кубиками.
Розкладіть фрукти в прозорі склянки або піали.
Залийте фрукти чаєм.
Поставте склянки з чайним желе з бананом і ананасом в холодильник до повного застигання (приблизно на 2 години).
Легкий і смачний фруктовий десерт готовий.
Приємного апетиту!