Червоний борщ зі свинячим язиком

Смачний, ситний борщ з яскравим насиченим кольором.

Продукти (на 7 порцій):

  • Язик свинячий – 2 шт. (400 г);
  • Картопля – 2-3 шт. (250 г);
  • Капуста білокачанна – 250 г;
  • Буряк – 1 шт. (150 г);
  • Томат – 150 г;
  • Морква – 1 шт. (70 г);
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (70 г);
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Масло рослинне – 30 мл;
  • Кріп свіжий – 3 гілочки (10 г);
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка;
  • Сіль – за смаком;
  • Вода – 1,5 л.

Покроковий фото рецепт червоного борщу зі свинячим язиком

Готуємо продукти для приготування борщу з язиком.

червоний борщ зі свинячим язикомРетельно вимиваємо свинячі язики. Видаляємо залози і зайвий жир. Заливаємо язики в каструлі холодною водою на 1 годину. Потім зливаємо воду, язики ще раз промиваємо. Наливаємо в каструлю свіжу холодну воду, опускаємо в неї свинячі язики, ставимо на нагрів. Після закипання варимо 5 хвилин, потім воду зливаємо. Вимиваємо язики і каструлю. Кладемо язики назад в каструлю, заливаємо 1,5 л холодної води і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, зменшуємо нагрів і варимо на повільному вогні близько 1 години.

червоний борщ зі свинячим язиком
Після того, як язики зваряться, дістаємо їх з бульйону. Розміщуємо язики на 1-2 хвилини в холодну воду. Потім знімаємо з язиків грубу шкірку. Викладаємо в тарілку, прикриваємо кришкою і відставляємо в сторону.

червоний борщ зі свинячим язикомОчищаємо картоплю і нарізаємо середніми шматочками.

червоний борщ зі свинячим язикомВикладаємо нарізану картоплю в киплячий бульйон і варимо 15 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язикомОчищаємо цибулю і дрібно нарізаємо.

червоний борщ зі свинячим язикомОчищаємо моркву і натираємо на крупній тертці.

Червоний борщ зі свинячим язиком 1

Очищаємо буряк і натираємо на крупній тертці.

Червоний борщ зі свинячим язиком 2
У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю до прозорості 1-2 хвилини.

Червоний борщ зі свинячим язиком 3

Додаємо в сковороду до цибулі моркву, перемішуємо.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо буряк. Періодично перемішуючи, готуємо зажарку на невеликому вогні 10 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо зажарку в бульйон з картоплею. Варимо 10-15 хвилин до готовності овочів.

червоний борщ зі свинячим язиком

Тонко нарізаємо капусту.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо нашатковану капусту і варимо 3-5 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо в борщ томат, перемішуємо. Варимо ще 5 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо сіль, мелений чорний перець за смаком і лавровий лист.

червоний борщ зі свинячим язиком

Дрібно нарізаємо зелень кропу і 1-2 зубчики часнику.

червоний борщ зі свинячим язиком

Відправляємо нарізану зелень і часник в борщ.

червоний борщ зі свинячим язиком

Відварені язики нарізаємо соломкою.

червоний борщ зі свинячим язиком

Викладаємо нарізані язики в каструлю з борщем, ще раз доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Даємо настоятися борщу 5 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком
Подаємо борщ з язиками гарячим.

Червоний борщ зі свинячим язиком 4

Приємного апетиту!

 

Записую...
Оцінки читачів
0 (0 votes)

Додати коментар

Шоколадний пиріг з сирною начинкою 16
Шоколадний пиріг з сирною начинкою
Фото приготування рецепта шоколадні кекси на кефірі
Шоколадні кекси сердечка на кефірі
Рецепт пісочних пиріжків з сиром і замороженими ягодами 18
Рецепт пісочних пиріжків з сиром і замороженими ягодами
Рахат-лукум з горіхами та родзинками 20
Рахат-лукум з горіхами та родзинками
Великий дерун з м'ясним фаршем в духовці 22
Великий дерун з м’ясним фаршем в духовці
Деруни з сиром і сметаною 24
Деруни з сиром і сметаною
Ліниві пиріжки на картопляному відварі 26
Ліниві пиріжки на картопляному відварі
Свинячі ребра, тушковані з картоплею і овочами 28
Свинячі ребра, тушковані з картоплею і овочами
Крабові палички, фаршировані печінкою тріски 30
Крабові палички, фаршировані печінкою тріски
Оладки на молоці з курячою печінкою 32
Оладки на молоці з курячою печінкою
Заливний пиріг з крабовими паличками, цибулею і пекінською капустою 34
Заливний пиріг з крабовими паличками, цибулею і пекінською капустою
Міні-піци "для закоханих" 36
Міні-піци “для закоханих”
Чайне желе з бананом і ананасом 38
Чайне желе з бананом і ананасом
Сирний суп з індичкою, овочами і макаронами 40
Сирний суп з індичкою, овочами і макаронами
Томатний суп з квасолею, копченостями і овочами 42
Томатний суп з квасолею, копченостями і овочами
Крем-суп з цвітної капусти і картоплі з сиром 44
Крем-суп з цвітної капусти і картоплі з сиром
Томатний суп з фаршем і квасолею 46
Томатний суп з фаршем і квасолею
Салат зі свининою, ананасами, кукурудзою і оливками 48
Салат зі свининою, ананасами, кукурудзою і оливками
Салат з копченою скумбрією, картоплею і селерою 50
Салат з копченою скумбрією, картоплею і селерою
Салат з куркою, шинкою, ананасами і печерицями 52
Салат з куркою, шинкою, ананасами і печерицями
Салат з індички, мандаринів і пекінської капусти 54
Салат з індички, мандаринів і пекінської капусти
М'ясні котлети з пшоном 56
М’ясні котлети з пшоном
Картопляно-курячі котлети з кукурудзою та зеленим горошком 58
Картопляно-курячі котлети з кукурудзою та зеленим горошком
Телятина, тушкована з часником 60
Телятина, тушкована з часником
Смажені курячі крильця в хрусткій паніровці 62
Смажені курячі крильця в хрусткій паніровці
Риба, запечена в томатному суфле 64
Риба, запечена в томатному суфле
Скумбрія, запечена з рисом 66
Скумбрія, запечена з рисом