Червоний борщ зі свинячим язиком

Смачний, ситний борщ з яскравим насиченим кольором.

Продукти (на 7 порцій):

  • Язик свинячий – 2 шт. (400 г);
  • Картопля – 2-3 шт. (250 г);
  • Капуста білокачанна – 250 г;
  • Буряк – 1 шт. (150 г);
  • Томат – 150 г;
  • Морква – 1 шт. (70 г);
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (70 г);
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Масло рослинне – 30 мл;
  • Кріп свіжий – 3 гілочки (10 г);
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка;
  • Сіль – за смаком;
  • Вода – 1,5 л.
 

Покроковий фото рецепт червоного борщу зі свинячим язиком

Готуємо продукти для приготування борщу з язиком.

червоний борщ зі свинячим язиком

Ретельно вимиваємо свинячі язики. Видаляємо залози і зайвий жир. Заливаємо язики в каструлі холодною водою на 1 годину. Потім зливаємо воду, язики ще раз промиваємо. Наливаємо в каструлю свіжу холодну воду, опускаємо в неї свинячі язики, ставимо на нагрів. Після закипання варимо 5 хвилин, потім воду зливаємо. Вимиваємо язики і каструлю. Кладемо язики назад в каструлю, заливаємо 1,5 л холодної води і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, зменшуємо нагрів і варимо на повільному вогні близько 1 години.

червоний борщ зі свинячим язиком


Після того, як язики зваряться, дістаємо їх з бульйону. Розміщуємо язики на 1-2 хвилини в холодну воду. Потім знімаємо з язиків грубу шкірку. Викладаємо в тарілку, прикриваємо кришкою і відставляємо в сторону.

червоний борщ зі свинячим язиком

Очищаємо картоплю і нарізаємо середніми шматочками.

червоний борщ зі свинячим язиком

Викладаємо нарізану картоплю в киплячий бульйон і варимо 15 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком

Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо.

червоний борщ зі свинячим язиком

Очищаємо моркву і натираємо на крупній тертці.

Червоний борщ зі свинячим язиком 1

Очищаємо буряк і натираємо на крупній тертці.

Червоний борщ зі свинячим язиком 2


У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю до прозорості 1-2 хвилини.

Червоний борщ зі свинячим язиком 3

Додаємо в сковороду до цибулі моркву, перемішуємо.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо буряк. Періодично перемішуючи, готуємо зажарку на невеликому вогні 10 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо зажарку в бульйон з картоплею. Варимо 10-15 хвилин до готовності овочів.

червоний борщ зі свинячим язиком

Тонко нарізаємо капусту.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо нашатковану капусту і варимо 3-5 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо в борщ томат, перемішуємо. Варимо ще 5 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком

Додаємо сіль, мелений чорний перець за смаком і лавровий лист.

червоний борщ зі свинячим язиком

Дрібно нарізаємо зелень кропу і 1-2 зубчики часнику.

червоний борщ зі свинячим язиком

Відправляємо нарізану зелень і часник в борщ.

червоний борщ зі свинячим язиком

Відварені язики нарізаємо соломкою.

червоний борщ зі свинячим язиком

Викладаємо нарізані язики в каструлю з борщем, ще раз доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Даємо настоятися борщу 5 хвилин.

червоний борщ зі свинячим язиком


Подаємо борщ з язиками гарячим.

Червоний борщ зі свинячим язиком 4

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.