Простий рецепт дерунів зі сметаною і сиром. Додавання в тісто сметани і сиру робить звичні деруни з картоплі ще смачнішими. Такі рум’яні хрусткі деруни з сиром підійдуть навіть для сніданку!
Продукти (на 4 порції):
- Картопля (очищена) – 500 г;
- Сир твердий – 100 г;
- Цибуля ріпчаста (1 шт.) – 80 г;
- Сметана – 80 г;
- Борошно пшеничне – 50 г;
- Куркума мелена – щіпка;
- Каррі мелений – щіпка;
- Паприка мелена – щіпка;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – щіпка;
- Петрушка свіжа – 2-3 гілочки;
- Кріп свіжий – 2-3 гілочки;
- Масло рослинне (для смаження) – 3-5 ст. ложок.
Покроковий фото рецепт драники з сиром і сметаною
Підготувати необхідні продукти.
Сир і цибулю натерти на дрібній тертці.
Картоплю очистити і натерти на крупній тертці в глибоку миску.
Додати сметану і перемішати.
Додати цибулю і сир.
Петрушку і кріп промити, обсушити, дрібно порубати ножем і також відправити в миску. Посолити, поперчити і додати куркуму, каррі і паприку. Добре перемішати.
Частинами всипати борошно, перемішуючи.
Повинна вийти однорідна маса.
У сковороді добре розігріти рослинне масло. Столовою ложкою викладати картопляну масу на сковороду і зверху злегка притискати, формуючи плоскі деруни.
Смажити деруни на середньому вогні приблизно 3-5 хвилин, до золотистого кольору. Потім перевернути і смажити ще приблизно 2-3 хвилини.
Рум’яні картопляні деруни зі сметаною і сиром готові. Подавайте деруни до столу, доповнивши сметаною або іншими соусами, нарізаною зеленню, або їжте просто так – смачно буде в будь-якому випадку.
Приємного апетиту!