Гречаний суп-пюре – це універсальна перша страва для всієї родини. Хто любить гречку, беріть на замітку даний рецепт, ви зможете урізноманітнити повсякденний раціон. Суп виходить дуже ароматним і смачним. Він готується з додаванням грибів, що надає йому пікантну незабутню нотку.
Продукти:
- Крупа гречана – 120 г;
- Печериці – 100-120 г;
- Картопля – 120 г;
- Морква – 50 г;
- Цибуля ріпчаста – 50 г;
- Масло рослинне – 1 ст. ложка;
- Базилік сушений – 0,5 ч. ложки;
- Чебрець сушений – 0,5 ч. ложки;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Кріп свіжий (для подачі, за бажанням) – за смаком;
- Вода – 750 мл.
Покроковий фото рецепт гречаний суп-пюре з грибами
Підготуйте продукти для приготування гречаного супу-пюре.
Цибулю і моркву очистіть.
Цибулю наріжте півкільцями.
Моркву наріжте таким же чином.
Гриби промийте (або протріть вологою серветкою) і наріжте середніми шматочками.
У сковороді розігрійте рослинне масло і обсмажте цибулю з морквою 2-3 хвилини, помішуючи.
Всипте до цибулі з морквою гриби.
Тушіть гриби з овочами 10 хвилин, зробивши помірний вогонь.
Картоплю очистіть і наріжте великими шматочками.
Воду в каструлі доведіть до кипіння і викладіть туди картоплю.
Всипте слідом гречку.
Варіть 10-12 хвилин, поки гречка і картопля не стануть м’якими.
Додайте в каструлю обсмажені гриби з овочами. Перемішайте і доведіть до кипіння.
За допомогою погружного блендера змішайте суп до консистенції не зовсім однорідного пюре.
Додайте за смаком сіль, чорний мелений перець, а також сушені трави (чебрець і базилік).
Доведіть гречаний суп-пюре з грибами до кипіння, проваріть 2 хвилини і вимкніть нагрів.
Подавайте гречаний суп-пюре з грибами до столу в гарячому вигляді.
При бажанні суп-пюре можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню кропу.
Приємного апетиту!