Гречаний суп-пюре з грибами

Гречаний суп-пюре – це універсальна перша страва для всієї родини. Хто любить гречку, беріть на замітку даний рецепт, ви зможете урізноманітнити повсякденний раціон. Суп виходить дуже ароматним і смачним. Він готується з додаванням грибів, що надає йому пікантну незабутню нотку.

Продукти:
  • Крупа гречана – 120 г;
  • Печериці – 100-120 г;
  • Картопля – 120 г;
  • Морква – 50 г;
  • Цибуля ріпчаста – 50 г;
  • Масло рослинне – 1 ст. ложка;
  • Базилік сушений – 0,5 ч. ложки;
  • Чебрець сушений – 0,5 ч. ложки;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Кріп свіжий (для подачі, за бажанням) – за смаком;
  • Вода – 750 мл.
 

Покроковий фото рецепт гречаний суп-пюре з грибами

Підготуйте продукти для приготування гречаного супу-пюре.

Цибулю і моркву очистіть.
Цибулю наріжте півкільцями.
Моркву наріжте таким же чином.

Гриби промийте (або протріть вологою серветкою) і наріжте середніми шматочками.

У сковороді розігрійте рослинне масло і обсмажте цибулю з морквою 2-3 хвилини, помішуючи.

Всипте до цибулі з морквою гриби.

Тушіть гриби з овочами 10 хвилин, зробивши помірний вогонь.

Картоплю очистіть і наріжте великими шматочками.
Воду в каструлі доведіть до кипіння і викладіть туди картоплю.

Всипте слідом гречку.

Варіть 10-12 хвилин, поки гречка і картопля не стануть м’якими.

Додайте в каструлю обсмажені гриби з овочами. Перемішайте і доведіть до кипіння.

За допомогою погружного блендера змішайте суп до консистенції не зовсім однорідного пюре.

Додайте за смаком сіль, чорний мелений перець, а також сушені трави (чебрець і базилік).

Доведіть гречаний суп-пюре з грибами до кипіння, проваріть 2 хвилини і вимкніть нагрів.

Подавайте гречаний суп-пюре з грибами до столу в гарячому вигляді.
При бажанні суп-пюре можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню кропу.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.