Ікра з гарбуза з помідорами і часником

Яскрава ікра з гарбуза, тушкована з ріпчастою цибулею і помідорами у власному соку, відмінний варіант пісного, низькокалорійного овочевого блюда, з приготуванням якого впорається навіть початківець. Ікра за цим рецептом виходить ніжною і дуже соковитою, нагадуючи своїм смаком улюблену багатьма кабачкову ікру. Просто, бюджетно і дуже смачно. Спробуйте!

Продукти (на 1 порцію):

  • Гарбуз (очищений) – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 420 г;
  • Томати у власному соку ( очищені, нарізані) – 200 г;
  • Масло рослинне – 3 ст. ложки;
  • Сік лимона ( при необхідності) – 0,25-0,5 шт ( за смаком);
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сіль – за смаком;
  • Вода – 125 мл.

Для подачі (за бажанням):

  • Багет – 200 г;
  • Масло рослинне – 1-2 ч. ложки;
  • Цибуля зелена ( або інша зелень) – за смаком.

Покроковий фото рецепт ікра з гарбуза з помідорами і часником

Підготуйте продукти за списком.
При необхідності очистіть і дрібно наріжте помідори у власному соку (або пюруйте за допомогою блендера).

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомОчистіть гарбуз і ріпчасту цибулю. Натріть гарбуз на дрібній тертці.
Ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомУ глибокій сковороді, на середньому вогні розігрійте рослинне масло. Викладіть туди ріпчасту цибулю і, помішуючи, обсмажте до золотистості, приблизно 8-10 хвилин.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомДодайте в сковороду гарбуз і ретельно перемішайте з цибулею.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомВлийте воду і додайте помідори у власному соку.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомЗменшіть вогонь до невеликого і, періодично помішуючи, тушкуйте гарбуз з помідорами і цибулею 20-30 хвилин, поки рідина практично повністю не випарується і гарбуз не стане м’яким.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомЧасник очистіть, пропустіть через прес і додайте в сковороду. Перемішайте і готуйте ікру ще 1 хвилину. Вимкніть вогонь.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомПосоліть ікру. Також при необхідності можна додати за смаком сік лимона.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомЩе раз все добре перемішайте. Ікру можна подавати до столу в теплому або охолодженому вигляді.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомПодати гарбузову ікру можна на грінках.
Щоб приготувати прості грінки, наріжте багет кружечками товщиною 0,5 см.на середньому вогні розігрійте сковороду і змастіть її дно рослинним маслом. Викладіть на сковороду скибочки багета і обсмажте приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

Приготування рецепта ікра з гарбуза з помідорами і часникомІкра з гарбуза готова. Викладіть ікру в салатник. При бажанні прикрасьте ікру дрібкою нарізаної зелені і подавайте до столу з хрусткими грінками.

Ікра з гарбуза з помідорами і часником 1
Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.