Яскрава ікра з гарбуза, тушкована з ріпчастою цибулею і помідорами у власному соку, відмінний варіант пісного, низькокалорійного овочевого блюда, з приготуванням якого впорається навіть початківець. Ікра за цим рецептом виходить ніжною і дуже соковитою, нагадуючи своїм смаком улюблену багатьма кабачкову ікру. Просто, бюджетно і дуже смачно. Спробуйте!
Продукти (на 1 порцію):
- Гарбуз (очищений) – 500 г;
- Цибуля ріпчаста – 420 г;
- Томати у власному соку ( очищені, нарізані) – 200 г;
- Масло рослинне – 3 ст. ложки;
- Сік лимона ( при необхідності) – 0,25-0,5 шт ( за смаком);
- Часник – 1 зубчик;
- Сіль – за смаком;
- Вода – 125 мл.
Для подачі (за бажанням):
- Багет – 200 г;
- Масло рослинне – 1-2 ч. ложки;
- Цибуля зелена ( або інша зелень) – за смаком.
Покроковий фото рецепт ікра з гарбуза з помідорами і часником
Підготуйте продукти за списком.
При необхідності очистіть і дрібно наріжте помідори у власному соку (або пюруйте за допомогою блендера).
Очистіть гарбуз і ріпчасту цибулю. Натріть гарбуз на дрібній тертці.
Ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
У глибокій сковороді, на середньому вогні розігрійте рослинне масло. Викладіть туди ріпчасту цибулю і, помішуючи, обсмажте до золотистості, приблизно 8-10 хвилин.
Додайте в сковороду гарбуз і ретельно перемішайте з цибулею.
Влийте воду і додайте помідори у власному соку.
Зменшіть вогонь до невеликого і, періодично помішуючи, тушкуйте гарбуз з помідорами і цибулею 20-30 хвилин, поки рідина практично повністю не випарується і гарбуз не стане м’яким.
Часник очистіть, пропустіть через прес і додайте в сковороду. Перемішайте і готуйте ікру ще 1 хвилину. Вимкніть вогонь.
Посоліть ікру. Також при необхідності можна додати за смаком сік лимона.
Ще раз все добре перемішайте. Ікру можна подавати до столу в теплому або охолодженому вигляді.
Подати гарбузову ікру можна на грінках.
Щоб приготувати прості грінки, наріжте багет кружечками товщиною 0,5 см.на середньому вогні розігрійте сковороду і змастіть її дно рослинним маслом. Викладіть на сковороду скибочки багета і обсмажте приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
Ікра з гарбуза готова. Викладіть ікру в салатник. При бажанні прикрасьте ікру дрібкою нарізаної зелені і подавайте до столу з хрусткими грінками.
Приємного апетиту!