Капустяні оладки, тушковані в томатному соусі

Бюджетне блюдо зі звичних продуктів – соковиті капустяні оладки, тушковані в томатному соусі. Такі ситні овочеві оладки відмінний гарнір до м’яса або риби, але і як самостійне блюдо теж дуже гарні.

Продукти (на 3 порції):

Для оладок:

  • Капуста білокачанна – 350 г;
  • Цибуля ріпчаста (невеликf) – 1 шт. (40 г);
  • Крупа манна – 3 ч. ложки;
  • Борошно пшеничне – 3 ч. ложки;
  • Яйця – 2 шт;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне (для смаження) – 50 мл (4 ст. ложки).

Для соусу:

  • Томатна паста – 1 ст. ложка;
  • Масло рослинне – 1 ст. ложка;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Цукор – 1 ч. ложка;
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Кріп свіжий – 1-2 гілочки.
 

Покроковий фото рецепт капустяних оладок, тушкованих в томатному соусі

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування капустяних оладок в томатному соусі.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

З капусти видаліть верхнє і пошкоджене листя. Наріжте капусту дрібними кубиками. Чим дрібніші будуть шматочки капусти, тим легше вам буде формувати і перевертати оладки.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Відправте нарізану капусту в миску, посоліть і помніть її руками. Капуста повинна стати м’якою.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Половину нарізаної цибулі відкладіть, а другу відправте до капусти і перемішайте.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Вбийте яйця. Ще раз перемішайте.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Всипте манну крупу. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

У миску з капустяною масою через дрібне сито просійте борошно.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Перемішайте масу і залиште на 10 хвилин, щоб манка набухла.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

У сковороді розігрійте одну столову ложку рослинної олії. Обсмажте половину нарізаної цибулі на середньому вогні приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Очистіть і дрібно порубайте часник. Відправте часник в сковороду до цибулі. Додайте цукор і сіль.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

У склянці або невеликій мисці розведіть томатну пасту 100 мл води і добре перемішайте. Влийте томатний соус в сковороду з цибулею і часником. Перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі
Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

В окремій сковороді розігрійте приблизно половину (1,5 ст.ложки) рослинного масла, що залишилося. За допомогою столової ложки викладайте капустяну масу, формуючи оладки. Накрийте кришкою і смажте капустяні оладки на мінімальному вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Потім викладіть готові оладки на тарілку.
Складіть всі готові капустяні оладки назад в сковороду і залийте підготовленим томатним соусом.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Додайте лавровий лист, накрийте кришкою і готуйте капустяні оладки в томатному соусі на мінімальному вогні протягом 15 хвилин.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусі

Соковиті капустяні оладки, тушковані в томатному соусі, готові. При бажанні подавайте оладки з капусти в томатному соусі до столу, прикрасивши гілочками кропу.

Капустяні оладки, тушковані в томатному соусі 1

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.