Бюджетне блюдо зі звичних продуктів – соковиті капустяні оладки, тушковані в томатному соусі. Такі ситні овочеві оладки відмінний гарнір до м’яса або риби, але і як самостійне блюдо теж дуже гарні.
Продукти (на 3 порції):
Для оладок:
- Капуста білокачанна – 350 г;
- Цибуля ріпчаста (невеликf) – 1 шт. (40 г);
- Крупа манна – 3 ч. ложки;
- Борошно пшеничне – 3 ч. ложки;
- Яйця – 2 шт;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло рослинне (для смаження) – 50 мл (4 ст. ложки).
Для соусу:
- Томатна паста – 1 ст. ложка;
- Масло рослинне – 1 ст. ложка;
- Часник – 1 зубчик;
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Лавровий лист – 1 шт;
- Кріп свіжий – 1-2 гілочки.
Покроковий фото рецепт капустяних оладок, тушкованих в томатному соусі
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування капустяних оладок в томатному соусі.
З капусти видаліть верхнє і пошкоджене листя. Наріжте капусту дрібними кубиками. Чим дрібніші будуть шматочки капусти, тим легше вам буде формувати і перевертати оладки.
Відправте нарізану капусту в миску, посоліть і помніть її руками. Капуста повинна стати м’якою.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Половину нарізаної цибулі відкладіть, а другу відправте до капусти і перемішайте.
Вбийте яйця. Ще раз перемішайте.
Всипте манну крупу. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
У миску з капустяною масою через дрібне сито просійте борошно.
Перемішайте масу і залиште на 10 хвилин, щоб манка набухла.
У сковороді розігрійте одну столову ложку рослинної олії. Обсмажте половину нарізаної цибулі на середньому вогні приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи.
Очистіть і дрібно порубайте часник. Відправте часник в сковороду до цибулі. Додайте цукор і сіль.
У склянці або невеликій мисці розведіть томатну пасту 100 мл води і добре перемішайте. Влийте томатний соус в сковороду з цибулею і часником. Перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
В окремій сковороді розігрійте приблизно половину (1,5 ст.ложки) рослинного масла, що залишилося. За допомогою столової ложки викладайте капустяну масу, формуючи оладки. Накрийте кришкою і смажте капустяні оладки на мінімальному вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Потім викладіть готові оладки на тарілку.
Складіть всі готові капустяні оладки назад в сковороду і залийте підготовленим томатним соусом.
Додайте лавровий лист, накрийте кришкою і готуйте капустяні оладки в томатному соусі на мінімальному вогні протягом 15 хвилин.
Соковиті капустяні оладки, тушковані в томатному соусі, готові. При бажанні подавайте оладки з капусти в томатному соусі до столу, прикрасивши гілочками кропу.
Приємного апетиту!