Капустяні оладки, тушковані в томатному соусі

Бюджетне блюдо зі звичних продуктів – соковиті капустяні оладки, тушковані в томатному соусі. Такі ситні овочеві оладки відмінний гарнір до м’яса або риби, але і як самостійне блюдо теж дуже гарні.

Продукти (на 3 порції):

Для оладок:

  • Капуста білокачанна – 350 г;
  • Цибуля ріпчаста (невеликf) – 1 шт. (40 г);
  • Крупа манна – 3 ч. ложки;
  • Борошно пшеничне – 3 ч. ложки;
  • Яйця – 2 шт;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне (для смаження) – 50 мл (4 ст. ложки).

Для соусу:

  • Томатна паста – 1 ст. ложка;
  • Масло рослинне – 1 ст. ложка;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Цукор – 1 ч. ложка;
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Кріп свіжий – 1-2 гілочки.

Покроковий фото рецепт капустяних оладок, тушкованих в томатному соусі

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування капустяних оладок в томатному соусі.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіЗ капусти видаліть верхнє і пошкоджене листя. Наріжте капусту дрібними кубиками. Чим дрібніші будуть шматочки капусти, тим легше вам буде формувати і перевертати оладки.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіВідправте нарізану капусту в миску, посоліть і помніть її руками. Капуста повинна стати м’якою.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіЦибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Половину нарізаної цибулі відкладіть, а другу відправте до капусти і перемішайте.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіВбийте яйця. Ще раз перемішайте.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіВсипте манну крупу. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіУ миску з капустяною масою через дрібне сито просійте борошно.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіПеремішайте масу і залиште на 10 хвилин, щоб манка набухла.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіУ сковороді розігрійте одну столову ложку рослинної олії. Обсмажте половину нарізаної цибулі на середньому вогні приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіОчистіть і дрібно порубайте часник. Відправте часник в сковороду до цибулі. Додайте цукор і сіль.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіУ склянці або невеликій мисці розведіть томатну пасту 100 мл води і добре перемішайте. Влийте томатний соус в сковороду з цибулею і часником. Перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіВ окремій сковороді розігрійте приблизно половину (1,5 ст.ложки) рослинного масла, що залишилося. За допомогою столової ложки викладайте капустяну масу, формуючи оладки. Накрийте кришкою і смажте капустяні оладки на мінімальному вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Потім викладіть готові оладки на тарілку.
Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіСкладіть всі готові капустяні оладки назад в сковороду і залийте підготовленим томатним соусом.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіДодайте лавровий лист, накрийте кришкою і готуйте капустяні оладки в томатному соусі на мінімальному вогні протягом 15 хвилин.

Приготування рецепта капустяні оладки тушковані в томатному соусіСоковиті капустяні оладки, тушковані в томатному соусі, готові. При бажанні подавайте оладки з капусти в томатному соусі до столу, прикрасивши гілочками кропу.

Капустяні оладки, тушковані в томатному соусі 1Приємного апетиту!

Записую...
Оцінки читачів
0 (0 votes)

Додати коментар

Шоколадний пиріг з сирною начинкою 8
Шоколадний пиріг з сирною начинкою
Фото приготування рецепта шоколадні кекси на кефірі
Шоколадні кекси сердечка на кефірі
Рецепт пісочних пиріжків з сиром і замороженими ягодами 10
Рецепт пісочних пиріжків з сиром і замороженими ягодами
Рахат-лукум з горіхами та родзинками 12
Рахат-лукум з горіхами та родзинками
Великий дерун з м'ясним фаршем в духовці 14
Великий дерун з м’ясним фаршем в духовці
Деруни з сиром і сметаною 16
Деруни з сиром і сметаною
Ліниві пиріжки на картопляному відварі 18
Ліниві пиріжки на картопляному відварі
Свинячі ребра, тушковані з картоплею і овочами 20
Свинячі ребра, тушковані з картоплею і овочами
Крабові палички, фаршировані печінкою тріски 22
Крабові палички, фаршировані печінкою тріски
Оладки на молоці з курячою печінкою 24
Оладки на молоці з курячою печінкою
Заливний пиріг з крабовими паличками, цибулею і пекінською капустою 26
Заливний пиріг з крабовими паличками, цибулею і пекінською капустою
Міні-піци "для закоханих" 28
Міні-піци “для закоханих”
Чайне желе з бананом і ананасом 30
Чайне желе з бананом і ананасом
Сирний суп з індичкою, овочами і макаронами 32
Сирний суп з індичкою, овочами і макаронами
Томатний суп з квасолею, копченостями і овочами 34
Томатний суп з квасолею, копченостями і овочами
Крем-суп з цвітної капусти і картоплі з сиром 36
Крем-суп з цвітної капусти і картоплі з сиром
Томатний суп з фаршем і квасолею 38
Томатний суп з фаршем і квасолею
Салат зі свининою, ананасами, кукурудзою і оливками 40
Салат зі свининою, ананасами, кукурудзою і оливками
Салат з копченою скумбрією, картоплею і селерою 42
Салат з копченою скумбрією, картоплею і селерою
Салат з куркою, шинкою, ананасами і печерицями 44
Салат з куркою, шинкою, ананасами і печерицями
Салат з індички, мандаринів і пекінської капусти 46
Салат з індички, мандаринів і пекінської капусти
М'ясні котлети з пшоном 48
М’ясні котлети з пшоном
Картопляно-курячі котлети з кукурудзою та зеленим горошком 50
Картопляно-курячі котлети з кукурудзою та зеленим горошком
Телятина, тушкована з часником 52
Телятина, тушкована з часником
Смажені курячі крильця в хрусткій паніровці 54
Смажені курячі крильця в хрусткій паніровці
Риба, запечена в томатному суфле 56
Риба, запечена в томатному суфле
Скумбрія, запечена з рисом 58
Скумбрія, запечена з рисом