Дуже люблю поєднання капусти і м’яса! Сьогодні – якраз такий рецепт. Вийде дуже смачно! На перший погляд, капустяні рулетики дуже схожі на голубці. Але це не голубці! Дивіться рецепт і обов’язково спробуйте приготувати!
Продукти:
- Капуста пекінська або білокачанна молода – 1 шт;
- Куряча грудка (філе) – 3 шт;
- Сік томатний – 200 мл;
- Вода – 200 мл;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Морква – 1 шт;
- Масло рослинне – для смаження;
- Зелень петрушки – за смаком;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний (крупного помелу) – за смаком;
- Цибуля зелена (за бажанням) – за смаком;
- Сметана – за смаком.
Покроковий фото рецепт капустяні рулетики з курячим філе в духовці.
Головна відмінність цих капустяних рулетиків від голубців – ми будемо використовувати для начинки курячі грудки і пасеровані овочі. Але про все по порядку.
Капуста у мене сьогодні пекінська, також відмінно підійде молода білокачанна.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Моркву натираємо на крупній тертці.
Цибулю і моркву обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла до готовності. Солимо за смаком.
Філе грудки нарізаємо пластинами (майже стейками).
Філе солимо, перчимо і злегка відбиваємо кухонним молотком через харчову плівку.
Капусту розбираємо на листя. Товсту частину біля основи листя можна трохи зрізати.
Відправляємо капустяне листя в киплячу підсолену воду хвилин на 5.
Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.
Тепер формуємо”не голубці”. На капустяний лист викладаємо пластину курячого філе (якщо невеликі шматочки, то можна парочку) і трохи пасерованих овочів (1 ст.ложку).
Краї капустяного листа підвертаємо і загортаємо рулетик.
Утворені капустяні рулетики з курячим філе можна перев’язати стрілкою зеленої цибулі, розрізаної уздовж навпіл.
Викладаємо заготовки в форму для запікання, заливаємо томатним соком. У мене домашній томат, він густий і солоний, тому розводжу водою. Ви орієнтуйтеся на свій томат. І ще враховуйте солоність томатного соку.
Відправляємо нашу смакоту в духовку хвилин на 40.
За п’ять хвилин до готовності посипаємо капустяні рулетики з курячим м’ясом дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Капустяні рулетики з курячим філе виходять дуже смачними!
Подаємо зі сметаною і бульйоном, в якому запікалися рулетики! Такі “не голубці” гідні святкового столу!