Каррі з жовтого гороху – смачне і ситне блюдо за мотивами індійської кухні. Каррі, приготоване за цим рецептом, – в міру гостре, з насиченим смаком і чудовим пряним ароматом. Доповнити каррі з гороху найкраще відвареним розсипчастим рисом, який я пропоную приготувати цікавим способом, який ніколи не підводить – в сковороді!
Продукти (на 5 порцій):
- Горох колотий – 180 г;
- Рис пропарений – 280 г;
- Цибуля червона – 260 г;
- Лимон – 150 г;
- Корінь імбиру – 50 г;
- Часник – 4-5 зубчиків;
- Олія рослинна рафінована – 75 мл (5 ст. ложок);
- Каррі – 10 г (1,5 ч. ложки з гіркою);
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Покроковий фото рецепт каррі з жовтого гороху, з рисом
Готуємо всі необхідні продукти.
Я використовувала пропарений рис.
У процесі готування знадобиться 600 мл гарячої води.
Якщо горох цілий, замочуємо його на ніч в невеликій кількості води. Я використовувала колотий горох, який замочувати не потрібно.
Горох промиваємо і заливаємо 400-500 мл води.
Горох відварюємо 30-40 хвилин (Час вказано для колотого гороху) до готовності. Горох не повинен повністю розваритися.
Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.
Часник очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
З лимона вичавлюємо сік (приблизно 80 мл).
Корінь імбиру очищаємо і натираємо на крупній тертці.
У сотейнику або товстостінній каструлі розігріваємо 3 ст. ложки рослинної олії. Викладаємо в каструлю цибулю і обсмажуємо на середньому вогні близько 5 хвилин.
Після чого додаємо часник.
Обсмажуємо цибулю з часником ще близько 7-10 хвилин.
Викладаємо в каструлю горох.
Заливаємо 250 мл води. Додаємо лимонний сік, імбир, порошок каррі і чорний перець.
Перемішуємо.
Тушкуємо на невеликому вогні 30 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування додаємо сіль.
Поки готується каррі, можна приготувати рис.
Рис промиваємо.
Заливаємо рис гарячою водою, додаємо приблизно 2/3 чайної ложки солі.
Накриваємо сковороду кришкою і на маленькому вогні варимо рис 15-17 хвилин. Перемішувати рис не потрібно.
Після закінчення часу води в сковороді не залишиться, а рис вийде смачним і дуже розсипчастим.
На рис викладаємо горохове каррі і подаємо.
Приємного апетиту!