Скибочки картоплі, запечені в духовці за цим рецептом, виходять м’якими всередині і мають тонку хрустку скоринку з пряним смаком і ароматом. Картопля по-селянськи стане чудовим гарніром до м’яса або риби, а також може бути подана як самостійне блюдо з різними соусами!
Продукти (на 3 порції):
- Картопля – 1 кг;
- Олія соняшникова – 4 ст. ложки;
- Паприка мелена – 1 ч. ложка;
- Куркума мелена – 0,5 ч. ложки;
- Коріандр мелений – 0,3 ч. ложки;
- Часник сушений – 0,3 ч. ложки;
- Гірчиця – 1 ч. ложка;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком.
Покроковий фото рецепт картоплі по-селянськи в духовці
Підготуйте всі інгредієнти, необхідні для приготування картоплі по-селянськи в духовці.
Картоплю очистіть від шкірки і вимийте. Наріжте картоплю часточками середнього розміру, не надто тонкими, але і не дуже великими.
У каструлю викладіть скибочки картоплі і залийте їх чистою холодною водою. Поставте каструлю на плиту, на сильному вогні доведіть воду до кипіння, посоліть зовсім небагато, зменшіть вогонь і варіть картоплю після закипання 3 хвилини.
Після цього злийте всю воду і залиште картоплю в каструлі, не накриваючи її кришкою, щоб випарувалася волога.
Увімкніть духовку для розігріву до 200 градусів.
У мисці з’єднайте сіль, чорний перець, куркуму, паприку, сушений часник і коріандр. Перемішайте.
Додайте гірчицю, влийте соняшникову олію і ще раз перемішайте.
Додайте пряну суміш в каструлю з скибочками картоплі.
Накрийте каструлю кришкою і кілька разів струсіть, щоб кожна картопляна скибочка покрилася заправкою.
Деко вистеліть фольгою і викладіть туди скибочки картоплі на невеликій відстані одна від одної.
Запікайте картоплю в розігрітій духовці близько 25 хвилин.
Скибочки запеченої картоплі перекладіть з дека на тарілку.
Подавайте картоплю по-селянськи, запечену в духовці, до столу відразу ж після приготування, в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!