Картопля по-селянськи в духовці

Скибочки картоплі, запечені в духовці за цим рецептом, виходять м’якими всередині і мають тонку хрустку скоринку з пряним смаком і ароматом. Картопля по-селянськи стане чудовим гарніром до м’яса або риби, а також може бути подана як самостійне блюдо з різними соусами!

Продукти (на 3 порції):

  • Картопля – 1 кг;
  • Олія соняшникова – 4 ст. ложки;
  • Паприка мелена – 1 ч. ложка;
  • Куркума мелена – 0,5 ч. ложки;
  • Коріандр мелений – 0,3 ч. ложки;
  • Часник сушений – 0,3 ч. ложки;
  • Гірчиця – 1 ч. ложка;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Покроковий фото рецепт картоплі по-селянськи в духовці

Підготуйте всі інгредієнти, необхідні для приготування картоплі по-селянськи в духовці.

Картоплю очистіть від шкірки і вимийте. Наріжте картоплю часточками середнього розміру, не надто тонкими, але і не дуже великими.

У каструлю викладіть скибочки картоплі і залийте їх чистою холодною водою. Поставте каструлю на плиту, на сильному вогні доведіть воду до кипіння, посоліть зовсім небагато, зменшіть вогонь і варіть картоплю після закипання 3 хвилини.

Після цього злийте всю воду і залиште картоплю в каструлі, не накриваючи її кришкою, щоб випарувалася волога.
Увімкніть духовку для розігріву до 200 градусів.

У мисці з’єднайте сіль, чорний перець, куркуму, паприку, сушений часник і коріандр. Перемішайте.

Додайте гірчицю, влийте соняшникову олію і ще раз перемішайте.

Додайте пряну суміш в каструлю з скибочками картоплі.

Накрийте каструлю кришкою і кілька разів струсіть, щоб кожна картопляна скибочка покрилася заправкою.

Деко вистеліть фольгою і викладіть туди скибочки картоплі на невеликій відстані одна від одної.

Запікайте картоплю в розігрітій духовці близько 25 хвилин.

Скибочки запеченої картоплі перекладіть з дека на тарілку.

Подавайте картоплю по-селянськи, запечену в духовці, до столу відразу ж після приготування, в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.