Рекомендую рецепт незвичайних котлеток з картопляного пюре з відвареним курячим м’ясом, консервованим горошком і кукурудзою. Обсмажені в сухарях, з хрусткою скоринкою, вони нагадують крокети. Форму можна надати їм будь-яку. Приготуйте це цікаве блюдо, особливо якщо у вас залишилося трохи відвареної курки.
Продукти (на 2 порції):
- Картопля – 300 г;
- Куряче м’ясо відварне – 200 г;
- Кукурудза консервована – 2 ст. ложки;
- Горошок зелений консервований – 2 ст. ложки;
- Перець солодкий – 0,5 шт;
- Томати в’ялені – 20 г;
- Цибуля зелена – 3-5 пір’їн;
- Сухарі панірувальні – 3 ст. ложки;
- Сіль – за смаком;
- Перець мелений – за смаком;
- Масло рослинне для смаження – 200 мл;
- Зелень ( для подачі) – за смаком.
Покроковий фото рецепт картопляно-курячі котлети з кукурудзою і зеленим горошком
Підготувати продукти.
Картоплю очистити, нарізати шматочками, залити водою в каструлі. Довести до кипіння, посолити і варити картоплю до готовності на невеликому вогні (15-20 хвилин).
Потім злити всю воду і розім’яти картоплю в пюре. Остудити хвилин 10.
Відварене куряче м’ясо розібрати руками на шматочки.
Солодкий перець очистити від насіння і нарізати шматочками.
Курку, перець і в’ялені томати подрібнити блендером в однорідну масу.
Зелену цибулю дрібно нарізати.
До приготовленого фаршу додати горошок, кукурудзу і зелену цибулю.
Посолити, поперчити за смаком. Перемішати.
Додати яйце і картопляне пюре.
Все добре перемішати.
Руками сформувати довгасті котлетки циліндричної форми (6-7 штук). Обваляти їх в панірувальних сухарях.
Добре розігріти сковороду, налити рослинне масло.
Обсмажити котлетки до рум’яної скоринки з усіх боків.
Картопляно-курячі котлети з горошком і кукурудзою готові.
Приємного апетиту!