Рецепт курячого супу з сирними галушками витіснить з вашого повсякденного меню вже набридлі перші страви. Суп з куркою виходить дуже смачним, ароматним і ситним. Смачні сирні галушки ідеально доповнюють цю страву.
Продукти (на 5 порцій):
- Курячі гомілки – 2 шт;
- Картопля – 2 шт;
- Перець болгарський – ½ шт;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Лавровий лист – 2 шт;
- Орегано сушений – 1 щіпка;
- Базилік сушений – 1 щіпка;
- Часник сушений – 1 щіпка;
- Куркума мелена – 1 ч. ложка;
- Кріп свіжий – 2-3 гілочки;
- Петрушка свіжа – 2-3 гілочки;
- Цибуля зелена – 2 пера;
- Масло рослинне – 2 ст. ложки;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Вода – 2,5 л.
*
Для сирних кульок: - Сир 5% – 100 г;
- Масло вершкове холодне – 50 г;
- Яйце – 1 шт;
- Борошно – 70-100 г + для роботи з тістом;
- Сіль – за смаком.
Покроковий фото рецепт курячий суп з сирними галушками
Готуємо продукти для приготування курячого супу з сирними галушками.
Вершкове масло має бути холодним.
Цибулю і моркву очищаємо і розрізаємо навпіл.
У каструлю наливаємо 2,5 л води, кладемо курячі гомілки, половинку цибулини і половинку моркви. Ставимо на великий вогонь.
Доводимо до кипіння і знімаємо шумівкою пінку. Додаємо сіль, лавровий лист, чорний мелений перець, сушений часник, базилік і орегано. Варимо курячий бульйон на невеликому вогні 25 хвилин.
Готуємо тісто для галушок.
Вершкове масло натираємо на крупній тертці.
До вершкового масла всипаємо борошно і сіль. Додаємо сир і вбиваємо яйце. Перемішуємо.
Посипаємо стіл борошном, замішуємо тісто.
З тіста скручуємо кульки невеликого розміру. Відправляємо сирні галушки в холодильник.
Частину цибулі нарізаємо дрібними кубиками.
Частину моркви натираємо на крупній тертці.
Болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками.
У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю з морквою і солодким перцем 5-7 хвилин.
Всипаємо куркуму, перемішуємо і вимикаємо нагрів.
Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З бульйону дістаємо куряче м’ясо. Овочі викидаємо, а бульйон проціджуємо.
Повертаємо бульйон в каструлю і кладемо в нього картоплю. Доводимо бульйон до кипіння і варимо картоплю 8-10 хвилин.
Куряче м’ясо знімаємо з кістки і довільно нарізаємо.
У каструлю до картоплі кладемо куряче м’ясо і обсмажені овочі. Варимо курячий суп 5 хвилин.
По одному відправляємо в суп сирні галушки і чекаємо, коли вони спливуть. Після цього варимо курячий суп з сирними галушками 5-7 хвилин. Вимикаємо нагрів.
Дрібно нарізаємо зелень кропу, петрушки і зелену цибулю.
Розливаємо курячий суп з сирними галушками по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо.
Приємного апетиту!