Курячий суп з сирними галушками

Рецепт курячого супу з сирними галушками витіснить з вашого повсякденного меню вже набридлі перші страви. Суп з куркою виходить дуже смачним, ароматним і ситним. Смачні сирні галушки ідеально доповнюють цю страву.

Продукти (на 5 порцій):
  • Курячі гомілки – 2 шт;
  • Картопля – 2 шт;
  • Перець болгарський – ½ шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Орегано сушений – 1 щіпка;
  • Базилік сушений – 1 щіпка;
  • Часник сушений – 1 щіпка;
  • Куркума мелена – 1 ч. ложка;
  • Кріп свіжий – 2-3 гілочки;
  • Петрушка свіжа – 2-3 гілочки;
  • Цибуля зелена – 2 пера;
  • Масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Вода – 2,5 л.
    *
    Для сирних кульок:
  • Сир 5% – 100 г;
  • Масло вершкове холодне – 50 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно – 70-100 г + для роботи з тістом;
  • Сіль – за смаком.
 

Покроковий фото рецепт курячий суп з сирними галушками

Готуємо продукти для приготування курячого супу з сирними галушками.
Вершкове масло має бути холодним.

Цибулю і моркву очищаємо і розрізаємо навпіл.

У каструлю наливаємо 2,5 л води, кладемо курячі гомілки, половинку цибулини і половинку моркви. Ставимо на великий вогонь.

Доводимо до кипіння і знімаємо шумівкою пінку. Додаємо сіль, лавровий лист, чорний мелений перець, сушений часник, базилік і орегано. Варимо курячий бульйон на невеликому вогні 25 хвилин.

Готуємо тісто для галушок.
Вершкове масло натираємо на крупній тертці.

До вершкового масла всипаємо борошно і сіль. Додаємо сир і вбиваємо яйце. Перемішуємо.

Посипаємо стіл борошном, замішуємо тісто.

З тіста скручуємо кульки невеликого розміру. Відправляємо сирні галушки в холодильник.

Частину цибулі нарізаємо дрібними кубиками.

Частину моркви натираємо на крупній тертці.

Болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками.

У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю з морквою і солодким перцем 5-7 хвилин.


Всипаємо куркуму, перемішуємо і вимикаємо нагрів.

Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.

З бульйону дістаємо куряче м’ясо. Овочі викидаємо, а бульйон проціджуємо.

Повертаємо бульйон в каструлю і кладемо в нього картоплю. Доводимо бульйон до кипіння і варимо картоплю 8-10 хвилин.

Куряче м’ясо знімаємо з кістки і довільно нарізаємо.

У каструлю до картоплі кладемо куряче м’ясо і обсмажені овочі. Варимо курячий суп 5 хвилин.

По одному відправляємо в суп сирні галушки і чекаємо, коли вони спливуть. Після цього варимо курячий суп з сирними галушками 5-7 хвилин. Вимикаємо нагрів.

Дрібно нарізаємо зелень кропу, петрушки і зелену цибулю.
Розливаємо курячий суп з сирними галушками по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.