Ледачі сирні пиріжки на кефірі, з ковбасою

Якщо при всій любові до пиріжків немає ні часу, ні сил їх готувати – на виручку прийде рецепт ледачих пиріжків з ковбасою. Прості і смачні несолодкі сирні оладки на кефірі з начинкою, які за смаком і правда дуже нагадують пиріжки. Якщо в якості начинки використовувати подрібнену ковбасу, “організувати” такі ледачі пиріжки можна взагалі практично блискавично!

Продукти (на 6 порцій):
  • Кефір – 250 мл;
  • Борошно пшеничне – 175 г;
  • Сир – 100 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Ковбаса варена – 250 г;
  • Сода – 1/2 ч. ложки;
  • Сіль – 1/2 ч. ложки;
  • Масло рослинне ( для смаження) – 3-4 ст. ложки.
 

Покроковий фото рецепт: сирні “пиріжки” на кефірі, з ковбасою

Підготуйте всі інгредієнти. Замість кефіру можна використовувати кисле молоко або суміш молока і кефіру.
Начинку можна придумати абсолютно будь-яку, як солодку, так і несолодку: сир, гриби, курка, яйця з цибулею або фрукти і ягоди.

У глибоку миску викладіть сир, вбийте яйце і влийте 2/3 частини кефіру. Посоліть. Перемішайте віночком до однорідності.

Соду погасіть. Для цього всипте її в кефір і перемішайте.

Додайте просіяне пшеничне борошно до сирної маси. Перемішайте.

Влийте кефір з содою і знову перемішайте віночком.

Тісто виходить такої густоти, як на оладки – стікає з ложки товстою цівкою.

Ковбасу натріть на крупній тертці або дрібно наріжте.

У сковороді розігрійте 1-2 ст. ложки рослинної олії.
На розігріту сквороду налийте один ополоник тіста, накрийте кришкою і смажте на мінімальному вогні приблизно 30 секунд, поки не зарум’яниться знизу.

Додайте на половинку млинчика 1 чайну ложку начинки з ковбаси.

Накрийте начинку, склавши оладок навпіл. Обсмажуйте “пиріжки” під кришкою ще по 1 хвилині з кожного боку.
Таким чином поступіть з усім тістом і начинкою. Масло додавайте в міру необхідності.

Готові ледачі пиріжки зніміть зі сковороди на тарілку з серветкою, щоб вбралося зайве масло.

Таким же чином обсмажте інші ледачі сирні пиріжки з ковбасою.

“Пиріжки” з ковбасою, приготовані ледачим способом, готові.


Прикрашаємо ледачі пиріжки свіжою зеленню і подаємо до столу, поки теплі.

З такими ледачими пиріжками впорається навіть дитина!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.