Ліниві пиріжки на картопляному відварі

Впевнені, у всіх є рецепти, про які тільки згадаєш – і відразу хочеться приготувати! Сьогодні дуже простий, навіть ледачий рецепт пиріжків в духовці. Маленькі і при цьому неймовірно смачні пиріжки за рецептом моєї тітоньки!

Продукти:

Для тіста:

  • Картопляний відвар – 300 мл;
  • Олія рослинна рафінована – 2-3 ст. ложки;
  • Борошно пшеничне – 600 г.

Для начинки:

  • Картопля – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. ложки;
  • Олія рослинна рафінована – для смаження цибулі і змазування тіста.
 

Покроковий фото рецепт пиріжків на картопляному відварі

Якщо все буде підготовлено заздалегідь, приготування разом з випічкою займе не більше півгодини. Процес звичний, почнемо!
Картоплю відправляємо на плиту і варимо до готовності в підсоленій воді.
Після цього картопляний відвар не виливаємо! Його необхідно остудити.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до золотистого на розігрітій сковороді з рослинним маслом. Солимо і перчимо.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

З’єднуємо разом варену картоплю (картоплю перед цим добре зливаємо) і смажену цибулю. Розминаємо.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Отримуємо відмінну начинку. Дуже люблю пюре з цибулею.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

У борошно додаємо рослинне масло (2-3 ст.ложки) і картопляний відвар (трохи остиглий).

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Кілька хвилин вимішуємо і отримуємо м’яке, еластичне тісто.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Даємо тісту кілька хвилин відпочити.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Ділимо тісто на три частини. Одну частину розгортаємо в дуже тонкий пласт.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Відступивши від краю пласта 2 см, викладаємо по колу начинку у вигляді ковбаски, залишивши в одному місці невеликий розрив (проміжок).
У центр пласта тіста наливаємо трохи рослинного масла (1-2 ст. ложки) і добре розтираємо його по поверхні тіста.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Починаючи з одного краю начинки і підтягуючи тісто, загортаємо тісто з начинкою в рулет: підняли, підтягнули, загорнули. Тісто стає все тонше і тонше.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Робимо розріз від центру до краю тіста з проміжком без начинки. Продовжуємо згортати рулет, наближаючись до центру.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Вийде довга “ковбаса”. Нарізаємо її невеликими рулетиками-пиріжками.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Обвалюємо пиріжки в рослинному маслі на робочій поверхні.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Викладаємо пиріжки на деко.
Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів хвилин 15-20.

Фото приготування рецепта ледачі пиріжки на картопляному відварі

Тіста і начинки вистачає на три повних листа з пиріжками. Поки перший відправляємо в розігріту духовку, робимо інші.
Пиріжки виходять листкові, довгий час (якщо залишаються) хрусткі!

Ліниві пиріжки на картопляному відварі 1

З начинкою можна пофантазувати, наступного разу приготую м’ясну.
Так що, ніколи не виливайте картопляний відвар, раптом стане в нагоді!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.