Впевнені, у всіх є рецепти, про які тільки згадаєш – і відразу хочеться приготувати! Сьогодні дуже простий, навіть ледачий рецепт пиріжків в духовці. Маленькі і при цьому неймовірно смачні пиріжки за рецептом моєї тітоньки!
Продукти:
Для тіста:
- Картопляний відвар – 300 мл;
- Олія рослинна рафінована – 2-3 ст. ложки;
- Борошно пшеничне – 600 г.
Для начинки:
- Картопля – 1 кг;
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт;
- Сіль – 1 щіпка;
- Перець чорний мелений – 1/2 ч. ложки;
- Олія рослинна рафінована – для смаження цибулі і змазування тіста.
Покроковий фото рецепт пиріжків на картопляному відварі
Якщо все буде підготовлено заздалегідь, приготування разом з випічкою займе не більше півгодини. Процес звичний, почнемо!
Картоплю відправляємо на плиту і варимо до готовності в підсоленій воді.
Після цього картопляний відвар не виливаємо! Його необхідно остудити.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до золотистого на розігрітій сковороді з рослинним маслом. Солимо і перчимо.
З’єднуємо разом варену картоплю (картоплю перед цим добре зливаємо) і смажену цибулю. Розминаємо.
Отримуємо відмінну начинку. Дуже люблю пюре з цибулею.
У борошно додаємо рослинне масло (2-3 ст.ложки) і картопляний відвар (трохи остиглий).
Кілька хвилин вимішуємо і отримуємо м’яке, еластичне тісто.
Даємо тісту кілька хвилин відпочити.
Ділимо тісто на три частини. Одну частину розгортаємо в дуже тонкий пласт.
Відступивши від краю пласта 2 см, викладаємо по колу начинку у вигляді ковбаски, залишивши в одному місці невеликий розрив (проміжок).
У центр пласта тіста наливаємо трохи рослинного масла (1-2 ст. ложки) і добре розтираємо його по поверхні тіста.
Починаючи з одного краю начинки і підтягуючи тісто, загортаємо тісто з начинкою в рулет: підняли, підтягнули, загорнули. Тісто стає все тонше і тонше.
Робимо розріз від центру до краю тіста з проміжком без начинки. Продовжуємо згортати рулет, наближаючись до центру.
Вийде довга “ковбаса”. Нарізаємо її невеликими рулетиками-пиріжками.
Обвалюємо пиріжки в рослинному маслі на робочій поверхні.
Викладаємо пиріжки на деко.
Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів хвилин 15-20.
Тіста і начинки вистачає на три повних листа з пиріжками. Поки перший відправляємо в розігріту духовку, робимо інші.
Пиріжки виходять листкові, довгий час (якщо залишаються) хрусткі!
З начинкою можна пофантазувати, наступного разу приготую м’ясну.
Так що, ніколи не виливайте картопляний відвар, раптом стане в нагоді!