Якщо ви любите вареники, але не любите їх готувати, то ледачі вареники з капустою допоможуть вам заощадити час і порадувати всіх смачною домашньою вечерею або обідом. Ледачі вареники з капустою – це просто і смачно!
Продукти (на 4 порції):
- Капуста – 500 г;
- Морква – 150 г (1 шт.);
- Цибуля ріпчаста – 100 г (1 шт.);
- Масло рослинне – 100 мл;
- Часник – 2 зубчики;
- Лавровий лист – 1-2 шт;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Для тіста:
- Кефір – 200 мл;
- Борошно – 300 г + для посипання;
- Сіль – 0,5 ч. ложки.
Для подачі (за бажанням):
- Цибуля зелена (або інша зелень) – 20 г;
- Сметана – за смаком.
Покроковий фото рецепт ліниві вареники з капустою
Готуємо всі необхідні продукти.
У миску виливаємо кефір і додаємо сіль. Перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно.
Замішуємо тісто (по консистенції тісто має вийти як на звичайні вареники). Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на 20-25 хвилин, поки будемо готувати капусту.
Цибулю і моркву очищаємо.
Цибулю нарізаємо кубиками.
Моркву натираємо на крупній тертці.
Капусту шаткуємо смужками.
На сковороді з розігрітим маслом обсмажуємо цибулю близько 3 хвилин, до прозорості.
Додаємо до цибулі моркву.
Обсмажуємо близько 7 хвилин, до легкого золотистого кольору.
Додаємо до моркви з цибулею капусту.
Обсмажуємо капусту приблизно 7-10 хвилин, поки вона не зменшиться в обсязі. Потім додаємо сіль, лавровий лист і 150 мл води. Накриваємо капусту кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин, до готовності. Якщо залишилася зайва рідина, знімаємо кришку і підсилюємо вогонь, щоб рідина повністю випарувалася.
За 3 хвилини до готовності додаємо подрібнений через прес часник.
В каструлі доводимо воду до кипіння, солимо.
Тісто ділимо на 2-3 частини. З кожної частини скручуємо джгутики діаметром близько 2,5 см.
Джгутики нарізаємо шматочками товщиною близько 1 см.
Викладаємо майбутні вареники на посипану борошном дошку.
У киплячу підсолену воду опускаємо вареники.
Коли вареники спливуть, варимо їх 3-5 хвилин.
Готові вареники відкидаємо на друшляк, зливаємо воду.
На сковороду з капустою викладаємо вареники.
Перемішуємо.
Зелену цибулю дрібно нарізаємо і додаємо до вареників.
Перемішуємо.
Ледачі вареники з капустою готові. Подаємо до столу гарячими. Можна додатково зверху полити сметаною. Приємного апетиту!