А чи не спекти до чаю смачний манник з яблуками і горіхами? А запросто! Адже рецепт манника надзвичайно простий, продуктів особливих не потрібно.
- Крупа манна – 200 г;
- Борошно – 200 г;
- Цукор – 200 г;
- Молоко – 200 мл;
- Масло рослинне – 200 мл;
- Розпушувач – 10 г;
- Яйця – 2 шт;
- Яблука – 2 шт;
- Горіхи волоські – 250 г;
- Джем – 100 г.
Покроковий фото рецепт манника з яблуками і горіхами
Підготувати продукти.
Включити духовку для розігріву до 190 градусів.
Горіхи подрібнити качалкою.
У миску вбити яйця. Додати цукор.
Добре збити міксером 3-4 хвилини.
Потім додати манну крупу. Перемішати.
Просіяти борошно і частинами додати в тісто, перемішуючи ложкою або на низьких оборотах міксера.
Потім додати молоко, рослинне масло, горіхи (200 г) і розпушувач. Перемішати ложкою.
Яблука промити, очистити і натерти на крупній тертці.
У тісто додати яблука. Перемішати ложкою.
Форму діаметром 24 см застелити пергаментом, вилити туди тісто. Поставити в духовку. Випікати манник з яблуками і горіхами 35-40 хвилин.
Гарячий манник відразу змастити будь-яким джемом і посипати рештою горіхів.
Дати маннику охолонути і можна подавати.
Приємного апетиту!