Маршмеллоу – м’які жувальні зефірки, які легко приготувати в домашніх умовах. Для цього знадобиться мінімум інгредієнтів і трохи вільного часу. Сьогодні приготуємо маршмеллоу, але не прості, а на апельсиновому соку!
Продукти (на 1 порцію):
- Сік апельсина – 60 мл;
- Цукор – 110 г;
- Желатин швидкорозчинний – 5 г;
- Сік лимона – 0,5 ч. ложки;
- Цукрова пудра – 0,5 ст. ложки;
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. ложка;
- Олія соняшникова ( для змазування форми) – 1 ч. ложка.
Покроковий фото рецепт Маршмеллоу на апельсиновому соку
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Швидкорозчинний желатин залийте 30 мл апельсинового соку. Перемішайте.
Залиште желатин на хвилин 5, щоб набух.
У сотейнику або каструльці з’єднайте цукор і решту апельсинового соку.
Поставте каструльку з соком і цукром на плиту. Дайте цукру розчинитися, потім доведіть сироп до кипіння і відразу ж зніміть з плити.
Желатин з апельсиновим соком розпустіть на водяній бані.
Перелийте гарячий желатин в миску.
Збиваючи желатин міксером, тоненькою цівкою введіть в нього весь гарячий апельсиновий сироп. Також влийте лимонний сік, щоб збалансувати солодкість.
Збивайте суміш до отримання білої густої повітряної маси. За бажанням в цю масу можна додати пару крапель оранжевого барвника.
Підготуйте форму: вистеліть її харчовою плівкою і змастіть невеликою кількістю соняшникової олії. Моя формочка – розміром 10х15 см.викладіть зефірну масу в цю формочку.
Накрийте зверху виступаючими частинами плівки і поставте в холодильник приблизно на 1 годину або до застигання маршмеллоу.
Змішайте цукрову пудру з крохмалем.
Через деякий час дістаньте маршмеллоу на апельсиновому соку з форми і викладіть на робочу поверхню, присипану сумішшю цукрової пудри і крохмалю. Зверху також присипте маршмеллоу крохмалем з пудрою.
Гострим ножем розріжте маршмеллоу на невеликі шматочки квадратної або прямокутної форми. Обваляйте маршмеллоу в суміші цукрової пудри і крохмалю, щоб не прилипали один до одного.
Апельсинові зефірні цукерки готові!
Приємного апетиту!