Маршмеллоу в апельсиновому соку

Маршмеллоу – м’які жувальні зефірки, які легко приготувати в домашніх умовах. Для цього знадобиться мінімум інгредієнтів і трохи вільного часу. Сьогодні приготуємо маршмеллоу, але не прості, а на апельсиновому соку!

Продукти (на 1 порцію):

  • Сік апельсина – 60 мл;
  • Цукор – 110 г;
  • Желатин швидкорозчинний – 5 г;
  • Сік лимона – 0,5 ч. ложки;
  • Цукрова пудра – 0,5 ст. ложки;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. ложка;
  • Олія соняшникова ( для змазування форми) – 1 ч. ложка.

Покроковий фото рецепт Маршмеллоу на апельсиновому соку

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Швидкорозчинний желатин залийте 30 мл апельсинового соку. Перемішайте.

Залиште желатин на хвилин 5, щоб набух.

У сотейнику або каструльці з’єднайте цукор і решту апельсинового соку.


Поставте каструльку з соком і цукром на плиту. Дайте цукру розчинитися, потім доведіть сироп до кипіння і відразу ж зніміть з плити.

Желатин з апельсиновим соком розпустіть на водяній бані.

Перелийте гарячий желатин в миску.

Збиваючи желатин міксером, тоненькою цівкою введіть в нього весь гарячий апельсиновий сироп. Також влийте лимонний сік, щоб збалансувати солодкість.

Збивайте суміш до отримання білої густої повітряної маси. За бажанням в цю масу можна додати пару крапель оранжевого барвника.

Підготуйте форму: вистеліть її харчовою плівкою і змастіть невеликою кількістю соняшникової олії. Моя формочка – розміром 10х15 см.викладіть зефірну масу в цю формочку.

Накрийте зверху виступаючими частинами плівки і поставте в холодильник приблизно на 1 годину або до застигання маршмеллоу.

Змішайте цукрову пудру з крохмалем.
Через деякий час дістаньте маршмеллоу на апельсиновому соку з форми і викладіть на робочу поверхню, присипану сумішшю цукрової пудри і крохмалю. Зверху також присипте маршмеллоу крохмалем з пудрою.

Гострим ножем розріжте маршмеллоу на невеликі шматочки квадратної або прямокутної форми. Обваляйте маршмеллоу в суміші цукрової пудри і крохмалю, щоб не прилипали один до одного.

Апельсинові зефірні цукерки готові!

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.