Пропоную приготувати м’які і дуже смачні котлети з м’ясного фаршу з додаванням пшона. Пшоно робить котлетки дуже ніжними і майже не відчувається в складі. М’ясо і гарнір одночасно, таке блюдо сподобається дорослим і дітям, і точно не залишиться на тарілці!
Продукти:
- Фарш свинячий або свинячо-яловичий (у мене свинина+телятина) – 600 г;
- Пшоно – 130 г;
- Яйце – 1 шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Хліб білий – 85 г;
- Молоко – 100 мл;
- Петрушка свіжа – 15 г;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль – за смаком;
- Масло рослинне (для змазування дека) – 70 мл.
Покроковий фото рецепт м’ясні котлети з пшоном
Готуємо всі необхідні продукти.
Пшоно кілька разів промиваємо і заливаємо гарячою водою на 5 хвилин. Потім пшоно ще раз промиваємо і в товстостінній каструлі заливаємо 450 мл холодної води.
Відварюємо пшоно на маленькому вогні, періодично помішуючи, близько 20 хвилин (до готовності). Готове пшоно залишаємо остигати.
З хліба зрізаємо кірки. М’якуш хліба нарізаємо шматочками.
Викладаємо хліб в миску, заливаємо молоком. Ми залишаємо на 10 хвилин, щоб молоко вбралося в хліб.
Коли хліб стане м’яким, розминаємо його виделкою до однорідності.
Петрушку дрібно нарізаємо.
У мисці з’єднуємо остигле пшоно, фарш, хліб, яйце і петрушку. Додаємо пропущений через прес часник, чорний перець і сіль.
Все перемішуємо до однорідності.
Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.
Деко рівномірно змащуємо рослинним маслом.
Формуємо з фаршу котлети і викладаємо їх на деко.
Запікаємо котлети в розігрітій духовці 15 хвилин. Після чого вливаємо на деко 100-150 мл води.
Продовжуємо готувати котлети ще 10-15 хвилин, до рум’янцю.
Готові котлети викладаємо на тарілку. Зверху котлети поливаємо соком з дека.
Приємного апетиту!