Оладки на молоці з курячою печінкою

Приготувати несолодкі оладки на молоці і сметані, з курячою печінкою, – досить просто. Оладки з шматочками відвареної курячої печінки виходять дуже смачними, пишними і ніжними. Дуже ситний сніданок або перекус!

Продукти (на 7 порцій):
  • Печінка куряча – 300 г;
  • Молоко – 400 мл;
  • Борошно пшеничне – 320 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Сметана – 2 ст. ложки;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Сіль – за смаком;
  • Масло рослинне ( для смаження) – 4-5 ст. ложок.
 

Покроковий фото рецепт оладок на молоці з курячою печінкою

Готуємо продукти для приготування оладок з курячою печінкою.

Курячу печінку промиваємо, обсушуємо і розрізаємо навпіл.

Наливаємо в сотейник воду, доводимо до кипіння. Печінка опускаємо в киплячу воду і варимо на середньому вогні приблизно 3-5 хвилин.

Потім дістаємо печінку з бульйону і охолоджуємо. Остиглу печінку нарізаємо дрібними шматочками.

У глибокій мисці з’єднуємо молоко, яйця і сіль.

Додаємо сметану і добре перемішуємо.

Окремо просіваємо пшеничне борошно з розпушувачем. Перемішуємо.

Перемішуючи, частинами всипаємо борошно з розпушувачем в суміш молока, яєць і сметани. Перемішуємо тісто для оладок за допомогою віночка або вилки, поки воно не стане однорідним.

Додаємо в тісто відварну нарізану печінку. Перемішуємо.

У сковороді розігріваємо рослинне масло. Викладаємо тісто столовою ложкою, формуючи оладки. Накриваємо кришкою і смажимо оладки на невеликому вогні приблизно 2-3 хвилини, поки не підрум’яниться нижня сторона.

Потім перевертаємо оладки і готуємо також під кришкою ще 1-2 хвилини.

Викладаємо готові оладки на паперові серветки, щоб вбралося зайве масло.

Апетитні оладки з печінкою готові. Подаємо оладки в гарячому вигляді, за бажанням доповнивши їх сметаною.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.