Дивовижне блюдо в кращих італійських традиціях можна приготувати за нашим рецептом. Ситна паста з броколі, шинкою і сиром володіє вишуканим смаком і здатна ідеально вгамувати голод в будь-який час дня.
Продукти (на 4 порції):
- Макарони ( пір’я) – 250 г;
- Броколі ( заморожені) – 300 г;
- Шинка-200 г;
- Сир твердий – 150 г;
- Середземноморські трави сухі – 1 ч. ложка;
- Масло вершкове – 30 г;
- Масло рослинне – 1 ч. ложка;
- Сіль – 1 ч ложка.
Покроковий фото рецепт пасти з брокколі, шинкою і сиром
Підготуємо продукти.
Броколі попередньо розберемо на суцвіття. Поставимо варитися, посолити, до готовності – 7-10 хвилин з моменту кипіння води. Заморожені броколі варимо 10-12 хвилин (без попереднього розморожування). Броколі варто злегка перетримати, щоб отримати кремоподібну консистенцію при перемішуванні з сиром і макаронами.
Натремо сир на крупній тертці.
Шинку поріжемо тонкими смужками довільного розміру.
У сковороді розпустимо вершкове масло, додамо до нього рослинне.
Викладаємо смужки шинки, додаємо сухі середземноморські трави, перемішуємо.
Обсмажуємо шинку на середньому вогні, помішуючи, до легкої золотистості.
Додаємо відварені раніше броколі і будемо все разом обсмажувати ще 5 хвилин.
Варимо макарони, солимо, до готовності відповідно до інструкції на упаковці. Зливаємо воду.
Додамо в каструлю до пасти броколі з шинкою. Перемішуємо.
Відразу ж додаємо сир.
Перемішуємо.
Готову пасту з броколі, шинкою і сиром негайно розкладемо по тарілках і подамо до столу.
Приємного апетиту!