Пісний морквяний пиріг з кардамоном, родзинками, цедрою і соком лимона – проста в приготуванні і дуже смачна випічка. Пиріг готується на основі манної крупи, без додавання борошна, завдяки чому виходить дуже соковитим і ніжним на смак. Спробуйте!
Продукти:
- Морква очищена – 450 г;
- Лимон – 1 шт. (80 г);
- Ізюм – 100 г;
- Масло рослинне – 150 мл + для змазування форми;
- Крупа манна – 300 г + для посипання форми;
- Цукор – 200 г;
- Кардамон мелений – 0,5 ч. ложки;
- Ванільний цукор – 10 г;
- Сода – 0,5 ч. ложки;
- Цукрова пудра – 0,5-1 ст. ложки.
Покроковий фото рецепт морквяний пиріг з лимоном, родзинками і кардамоном
Підготуйте необхідні продукти. Під час готування знадобиться 150 мл води.
Наріжте моркву невеликими шматочками, помістіть в чашу блендера і подрібніть до стану дрібної крихти.
Натріть на дрібній тертці цедру лимона, при бажанні відкладіть 2-3 щіпки для прикраси страви. Промийте родзинки холодною водою і обсушіть. Вичавіть сік з половинки лимона.
Помістіть подрібнену моркву в миску. Додайте сік половини лимона, цукор, цедру лимона, ванільний цукор і мелений кардамон. Ретельно перемішайте.
Влийте воду. Ще раз добре перемішайте і дозвольте суміші настоятися 5 хвилин, щоб морква пустила сік.
Додайте до суміші рослинне масло і родзинки, перемішайте.
Додайте манну крупу.
Ретельно перемішайте і дозвольте масі настоятися 10 хвилин, щоб манна крупа набухла.
Погасіть соду соком з другої половинки лимона і додайте в морквяну суміш. Перемішайте.
Змастіть форму для запікання тонким шаром рослинного масла і присипте тонким шаром манної крупи (щоб пиріг не прилип до форми).
Викладіть тісто в форму і розрівняйте.
Помістіть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 50-60 хвилин, до золотистого кольору і появи перших тріщин на поверхні.
Остудіть пиріг у формі, а потім переверніть на тарілку.
Пісний морквяний пиріг з лимоном, родзинками і кардамоном готовий. При бажанні посипте пиріг цукровою пудрою і цедрою лимона в якості прикраси.
Розріжте пиріг на порційні шматочки і подавайте до столу.