Рахат-лукум, приготований за цим рецептом, набагато смачніший готового продукту, який ми постійно бачимо на полицях кондитерських магазинів. Ніжні ласощі з додаванням гранатового соку, горіхів і родзинок напевно оцінять любителі східних солодощів.
Продукти (на 6 порцій):
- Цукор – 550 г;
- Сік гранатовий ( або інший фруктовий або ягідний) – 100 мл;
- Горіхи волоські (або інші) – 130 г;
- Крохмаль кукурудзяний – 90 г;
- Ізюм – 20 г;
- Лимонна кислота – 2 г;
- Вода – 500 мл;
- Кокосова стружка – 2-3 ст. ложки.
Покроковий фото рецепт – лукум з горіхами і родзинками
Підготуємо продукти.
У каструлю викладемо весь цукор і додамо лимонну кислоту. Заллємо 200 мл води.
Поставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи ложкою, дочекаємося, коли сироп закипить.
Потім трохи зменшимо вогонь і продовжимо варити ще 15 хвилин, постійно помішуючи. Коли вміст каструлі потемніє, знімемо її з плити.
В іншу каструльку відправимо весь крохмаль і заллємо до нього сік (у мене гранатовий). Перемішати вміст ложкою.
Додамо до крохмалю з соком 300 мл води і ще раз перемішати так, щоб суміш стала повністю однорідною, без грудочок. Поставимо каструлю на маленький вогонь.
Постійно помішуючи, доведемо масу до загустіння.
Тут же заллємо до неї сироп невеликою цівкою, постійно помішуючи віночком.
Приступимо до уварювання отриманої маси на мінімальному вогні, постійно помішуючи віночком.
Крупно порубати горіхи (у мене волоські).
Через 40 хвилин уварювання маса загусне, стане тягучою і дуже в’язкою.
Додамо горіхи і родзинки. Все перемішати ложкою.
Дно форми застелимо харчовою плівкою, викладемо туди отриману масу і розподілимо рівним шаром.
Залишимо форму при кімнатній температурі мінімум на 4 години, а краще на ніч. Після чого витягнемо з форми готовий рахат-лукум: виходить пружинистий пласт, який прекрасно тримає форму.
Наріжемо рахат-лукум кубиками і обваляємо в кокосовій стружці.
Приємного апетиту!