Рахат-лукум з горіхами та родзинками

Рахат-лукум, приготований за цим рецептом, набагато смачніший готового продукту, який ми постійно бачимо на полицях кондитерських магазинів. Ніжні ласощі з додаванням гранатового соку, горіхів і родзинок напевно оцінять любителі східних солодощів.

Продукти (на 6 порцій):

  • Цукор – 550 г;
  • Сік гранатовий ( або інший фруктовий або ягідний) – 100 мл;
  • Горіхи волоські (або інші) – 130 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 90 г;
  • Ізюм – 20 г;
  • Лимонна кислота – 2 г;
  • Вода – 500 мл;
  • Кокосова стружка – 2-3 ст. ложки.
 

Покроковий фото рецепт – лукум з горіхами і родзинками

Підготуємо продукти.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

У каструлю викладемо весь цукор і додамо лимонну кислоту. Заллємо 200 мл води.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Поставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи ложкою, дочекаємося, коли сироп закипить.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Потім трохи зменшимо вогонь і продовжимо варити ще 15 хвилин, постійно помішуючи. Коли вміст каструлі потемніє, знімемо її з плити.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

В іншу каструльку відправимо весь крохмаль і заллємо до нього сік (у мене гранатовий). Перемішати вміст ложкою.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Додамо до крохмалю з соком 300 мл води і ще раз перемішати так, щоб суміш стала повністю однорідною, без грудочок. Поставимо каструлю на маленький вогонь.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Постійно помішуючи, доведемо масу до загустіння.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Тут же заллємо до неї сироп невеликою цівкою, постійно помішуючи віночком.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Приступимо до уварювання отриманої маси на мінімальному вогні, постійно помішуючи віночком.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Крупно порубати горіхи (у мене волоські).

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Через 40 хвилин уварювання маса загусне, стане тягучою і дуже в’язкою.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Додамо горіхи і родзинки. Все перемішати ложкою.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Дно форми застелимо харчовою плівкою, викладемо туди отриману масу і розподілимо рівним шаром.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Залишимо форму при кімнатній температурі мінімум на 4 години, а краще на ніч. Після чого витягнемо з форми готовий рахат-лукум: виходить пружинистий пласт, який прекрасно тримає форму.

Приготування рецепта рахат-лукум з горіхами і родзинками

Наріжемо рахат-лукум кубиками і обваляємо в кокосовій стружці.

Рахат-лукум з горіхами та родзинками 1

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.