Рецепт пельменів з смаженими грибами

Пельмені з грибною начинкою – відмінне блюдо для сімейної вечері! Заварне пельменне тісто, рецепт якого у мене в фаворитах вже давно, розкочується тонко, пельмені формуються легко і не розварюються. Суміш смажених печериць і цибулі подрібнюється за допомогою м’ясорубки – таким чином у нас виходить начинка ідеальної консистенції, що нагадує м’ясний фарш. Рекомендую спробувати ці чудові грибні пельмені!

Продукти (на 3 порції):

Для тіста:

  • Борошно – 250 г + для роботи з тістом;
  • Олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • Вода ( окріп) – 150 мл;
  • Сіль – 2 щіпки.

Для начинки:

  • Печериці – 600 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Олія соняшникова ( для обсмажування) – 40 мл.

Для подачі:

  • Кріп свіжий – за смаком;
  • Масло вершкове (або сметана) – за смаком.

Покроковий фото рецепт пельменів з грибами

Підготуйте всі інгредієнти, необхідні для приготування пельменів з грибами.
Гриби не мийте перед приготуванням, можна протерти вологою серветкою.

Насамперед приготуйте начинку.
З капелюшків печериць зніміть шкірку, а з ніжок зчистіть забруднення.

Наріжте печериці шматочками середнього розміру.

Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

У сковороді розігрійте соняшникову олію. Викладіть в сковороду гриби і цибулю.


На сильному вогні обсмажте гриби з цибулею до готовності. В процесі обсмажування посоліть і поперчіть.

Потім обсмажені гриби і цибулю пропустіть через м’ясорубку. Залиште начинку остигати.

Поки начинка остигає, займіться приготуванням тіста. У мисці або чаші кухонного комбайна з’єднайте борошно, сіль і соняшникову олію.

Почніть замішувати тісто (я використовувала насадку-гак), поступово вливаючи окріп. В результаті у вас вийде еластичне тісто, яке легко тримає форму кулі.

Загорніть тісто в харчову плівку або помістіть в пакет і залиште на столі на 15 хвилин.

Тісто розділіть на дві частини.
На присипаному борошном столі розкачайте одну частину тіста в тонкий пласт.

За допомогою круглої вирубки або склянки виріжте з тіста кружечки.

Приберіть обрізки тіста (їх можна потім повторно розкачати).
На кружечки тіста викладіть по 1 чайній ложці грибної начинки.

Сформуйте пельмені класичної форми.

Таким же чином зліпіть пельмені з тіста, що залишилося і грибного фаршу. У мене вийшло 30 пельменів.
Готові пельмені можна відразу відварити або заморозити про запас.

Для варіння опустіть пельмені з грибами в киплячу підсолену воду. Варіть пельмені близько 3 хвилин після спливання.

Дістаньте готові пельмені з води на тарілку.
Подавайте пельмені з грибами до столу з вершковим маслом або сметаною.

Перед подачею при бажанні посипте пельмені дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.