Рецепт пісочних пиріжків з солодкою сирною начинкою, кислинку яким надають заморожені ягоди.
Продукти (на 7 порцій):
- Для тіста:
- Борошно- 300 г;
- Масло вершкове – 150 г;
- Жовтки яєчні – 2 шт;
- Цукор – 80 г;
- Вода холодна – 1-2 ст. ложки;
- Для начинки:
- Сир – 150 г;
- Цукрова пудра – 2 ст. ложки;
- Ягоди заморожені – 100 г;
- Для змазування:
- Яйце – 1 шт.
Покроковий фото рецепт пісочні пиріжки з сиром і замороженими ягодами
Підготувати необхідні інгредієнти.
Ягоди можна брати будь-які свіжі або свіжозаморожені (попередньо їх розморозивши). У мене вишня без кісточок.
В глибоку миску просіяти борошно. Холодне вершкове масло обваляти в борошні і натерти на тертці. Перетерти масло з борошном в крихту.
Всипати цукор.
Додати жовтки.
Замісити тісто, підливаючи воду.
Розплющити тісто в корж, обернути харчовою плівкою і помістити в холодильник на 30 хвилин.
До сиру додати цукрову пудру і перемішати.
Додати ягоди.
Включити духовку для розігріву до 180 градусів.
Деко застелити пергаментом.
Розкачати тісто між двома листами пергаменту так, щоб його товщина була 5 мм.
Вирізати з тіста 7 кілець діаметром 10 см.
Викласти сирну начинку з вишнями в центр кружечків тіста.
Змастити яйцем краї тіста.
Згорнути кружечки тіста з начинкою у формі півкола. Защипнути краї (я зробила це за допомогою вилки).
Викласти пиріжки на деко і змастити яйцем.
Випікати пиріжки з пісочного тіста з сиром і вишнями в розігрітій духовці близько 20 хвилин, до золотистої скоринки.
Готові пиріжки трохи остудити і подавати з чаєм або кавою.
Приємного апетиту!