Відмінна ідея для сімейного обіду! Смачне заварне тісто, соковита начинка і томатно-сметанний соус зверху – м’ясні рулетики на сковороді! Якщо приготуєте багато, можна заморозити рулетики про запас, потім дуже просто їх приготувати.
Продукти
Для тіста:
- Молоко – 500 мл;
- Яйця – 2 шт;
- Борошно – 700 г + для роботи з тістом;
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 700 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Сметана – 2 ст. ложки;
- Томатна паста – 2 ст. ложки;
- Сіль – за смаком;
- Масло рослинне – для смаження.
Для подачі:
- Зелень кропу – за смаком.
Покроковий фото рецепт рулетиків з заварного тіста з м’ясним фаршем (на сковороді)
Готуємо продукти для заварного тіста.
У каструлю наливаємо молоко, додаємо яйця, цукор і сіль. Добре перемішуємо. Ставимо каструлю на плиту.
Прогріваємо молочно-яєчну суміш і, постійно помішуючи, поступово вводимо борошно, доводячи консистенцію до млинцевого тіста. Це займе близько 2 хвилин. Як тільки з’являться перші бульбашки, тісто почне закипати і грудкуватися (заварюватися). Вимикаємо нагрів. Додаємо в каструлю борошно, що залишилося і за допомогою ложки або лопатки починаємо замішувати тісто (поки гаряче) в каструлі.
Потім кілька хвилин вимішуємо тісто на столі. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, орієнтуйтеся на свою борошно. Тісто прибираємо в пакет, нехай відпочине хвилин 20.
Готуємо продукти для начинки і соусу.
Цибулину натираємо на крупній тертці. Додаємо фарш, сіль і перець. Добре перемішуємо.
Другу цибулину нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла. Додаємо до обсмаженої цибулі сметану і томатну пасту.
Додаємо сіль і добре перемішуємо. Тушкуємо-обсмажуємо, помішуючи, 2-3 хвилини. Соус готовий.
Тісто ділимо на 2 рівні частини. Одну частину накриваємо плівкою і відставляємо в сторону. Другу частину тісту розгортаємо в тонкий пласт.
Викладаємо половину фаршу на розкачане тісто і рівномірно розподіляємо тонким шаром по всій поверхні. Загортаємо тісто з фаршем в щільний рулет.
Рулет розрізаємо на однакові заготовки-шайбочки.
Нарізані заготовки потрібно трохи приплюснути з боку фаршу.
З другою частиною тесту і рештою фаршу чинимо так само.
(На цьому етапі заготовки-рулетики можна заморозити.)
Рулетики обсмажуємо по 1-2 хвилини з кожного боку в невеликій кількості рослинного масла, на середньому вогні.
Заливаємо рулетики водою на половину висоти, доводимо до кипіння. Після чого готуємо хвилин 5-7.
Половину приготованого соусу розподіляємо між рулетиками (другу половину соусу будемо використовувати для другої частини рулетиків). Зменшуємо нагрів і накриваємо сковороду кришкою. Готуємо м’ясні рулетики в томатно-сметанному соусі ще хвилин 20.
Перед подачею посипаємо рулетики з фаршем нарізаною зеленню кропу.
Дуже смачно і багато – у мене вийшло на дві великі сковороди!
Приємного апетиту!