Навіть зі звичних продуктів можна приготувати цілком оригінальне блюдо. Салат з копченої скумбрії з картоплею і селерою – прекрасне тому підтвердження. Блюдо виходить дуже насиченим і поживним, а оригінальні пікантні нотки йому надає заправка з натурального йогурту з гірчицею, соєвим соусом і лимонним соком.
Продукти (на 3 порції):
Для салату:
- Скумбрія гарячого копчення – 125 г;
- Картопля – 90 г;
- Селера черешкова – 70 г;
- Цибуля зелена – 30 г;
- Кріп свіжий – кілька гілочок.
Для заправки:
- Йогурт натуральний – 2 ст. ложки;
- Соус соєвий – 1 ст. ложка;
- Гірчиця зернова – 1 ст. ложка;
- Масло рослинне – 1 ч. ложка;
- Сік лимона – 0,5 ч. ложки.
Покроковий фото рецепт салат з копченою скумбрією, картоплею і селерою
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Картоплю вимийте і відваріть в шкірці до готовності, приблизно 15-20 хвилин. Картоплю повністю остудіть, очистіть, наріжте середніми кубиками і викладіть в миску.
Зніміть зі скумбрії шкіру і видаліть всі кістки. Наріжте рибу невеликими шматочками і додайте до картоплі.
Селеру вимийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Додайте її в миску з картоплею і рибою.
Зелену цибулю промийте, обсушити і дрібно наріжте. Додайте до решти компонентів салату.
Для заправки в окремому посуді з’єднайте натуральний йогурт, гірчицю, лимонний сік і соєвий соус. Перемішайте.
Влийте рослинне масло і знову перемішайте.
Змішайте салат з заправкою і викладіть в тарілку для подачі.
Кріп дрібно наріжте і посипте ним салат. Салат з копченою скумбрією, картоплею і селерою можна подавати до столу!
Приємного апетиту!