Салат з оселедця з консервованим зеленим горошком і маслинами готується швидко, а з’їдається ще швидше. Класичне поєднання оселедця і цибулі в компанії маслин і консервованого зеленого горошку розкривається абсолютно по-новому.
Продукти
- Оселедець малосольний (філе) – 100 г;
- Горошок зелений консервований – 80 г;
- Маслини без кісточок – 80 г;
- Цибуля ріпчаста – 50 г;
- Масло рослинне – 30 мл;
- Гірчиця – 0,5 ч. ложки;
- Сік лимона – 1 ч. ложка;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком.
Покроковий фото рецепт салат з оселедця з консервованим горошком і маслинами
Підготувати всі необхідні продукти.
Для салату зручно використовувати готове філе оселедця в маслі. Також за бажанням можна купити слабосолений оселедець і обробити його на філе.
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками. Обдати цибулю окропом і злити рідину, щоб пішла вся гіркота. Потім додати до цибулі шматочки оселедця.
Маслини нарізати кільцями.
Додати маслини до цибулі і оселедця.
Додати консервований зелений горошок до решти компонентів салату.
Приготувати заправку: змішати масло, гірчицю і сік лимона. За смаком посолити і поперчити.
Полити салат заправкою і перемішати.
Подати салат з оселедця з консервованим зеленим горошком і маслинами до столу.
Приємного апетиту!