Салат з яловичою печінкою, картоплею і солоними огірками – ситне і смачне блюдо, яке відмінно доповнить ваше домашнє меню. У ньому відмінно поєднуються бюджетні, але улюблені багатьма продукти. Яловича печінка і нейтральна за смаком варена картопля, вигідно доповнені кислинкою солоних огірочків. Спробуйте приготувати!
Продукти (на 4 порції):
- Печінка яловича – 300 г;
- Картопля – 250 г;
- Огірки солоні – 100-150 г;
- Цибуля ріпчаста – 80 г;
- Яйця – 2 шт;
- Майонез – 50 г;
- Сіль – за смаком;
- Зелень свіжа для прикраси – кілька гілочок.
Покроковий фото рецепт салат з яловичою печінкою, картоплею і солоними огірками
Готуємо всі необхідні продукти.
Печінку ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім воду міняємо на чисту і відварюємо печінку до готовності (30-40 хвилин після закипання). Готову печінку охолоджуємо.
Картоплю промиваємо, заливаємо холодною водою і відварюємо до готовності (15-20 хвилин). Дістаємо картоплю з відвару і охолоджуємо.
Яйця відварюємо круто (10 хвилин після закипання) і охолоджуємо в холодній воді.
Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
Заливаємо цибулю окропом на 10 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
Солоні огірки нарізаємо соломкою.
Яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
Остиглу печінку нарізаємо соломкою.
Всі інгредієнти з’єднуємо в мисці.
Солимо і заправляємо майонезом.
Перемішуємо салат.
Свіжу зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Подаємо салат з яловичою печінкою, картоплею і солоними огірками, посипавши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!