Салат зі свининою, ананасами, кукурудзою і оливками – блюдо з відмінним поєднанням смаків. Злегка кислуваті оливки, солодкі ананаси і консервована кукурудза розкривають нейтральну за смаком свинину, а майонез об’єднує всі компоненти в ситний цікавий “букет”.
Продукти (на 5 порцій)
- Свинина (м’якоть) – 250-300 г;
- Кукурудза консервована – 200 г;
- Ананаси консервовані кільцями – 150 г;
- Оливки без кісточок – 150 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Майонез – 2 ст. ложки;
- Масло рослинне – 1 ст. ложка;
- Зелень кропу для подачі – 1 гілочка;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком.
Покроковий фото рецепт салату зі свининою, ананасами, кукурудзою і оливками
Підготуйте всі інгредієнти. Кількість кожного компонента можна збільшувати або зменшувати за смаком.
З консервованої кукурудзи злийте рідину.
Свинину відваріть в підсоленій воді до готовності, приблизно 1 годину. Потім остудіть м’ясо в бульйоні.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
У сковороду налийте 1 ст.ложку рослинної олії і обсмажте ріпчасту цибулю до золотистості. Смажену цибулю остудіть.
Ананаси наріжте невеликими шматочками.
Оливки без кісточок розріжте навпіл.
З’єднайте в глибокій мисці оливки, ананаси і кукурудзу.
Обсмажену ріпчасту цибулю додайте до решти компонентів салату.
М’ясо наріжте невеликими кубиками приблизно 1х1 см.
Відправте м’ясо в миску до решти інгредієнтів.
Перемішайте, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Додайте майонез і знову перемішайте.
Перекладіть м’ясний салат з ананасами, кукурудзою і оливками в салатник, прикрасьте свіжою зеленню кропу.
Подавайте салат на стіл, попередньо його остудивши. Вам сподобається оригінальний смак цього салату, та й готується він зовсім недовго.