Шоколадне печиво з кардамоном

Розсипчасте і ароматне шоколадне печиво з кардамоном готується швидко і з простих інгредієнтів. Замість кардамону в базове тісто можна додавати такі прянощі як імбир або мускатний горіх, і кожен раз ви будете отримувати новий смак і аромат.

Продукти (на 10 порцій):
  • Борошно пшеничне – 320 г;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Какао-порошок – 50 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Розпушувач – 2 ч. ложки;
  • Кардамон мелений – 1/4 ч. ложки;
  • Ванілін – на кінчику ножа.
 

Покроковий фото рецепт шоколадне печиво з кардамоном

Підготуйте всі інгредієнти. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно було м’яким.

М’яке вершкове масло з’єднайте з цукром і ваніліном. Розітріть віночком або лопатями комбайна.

Додайте яйце, перемішайте до однорідності.

Всипте какао-порошок і мелений кардамон, знову перемішайте.

Додайте розпушувач.

Потроху введіть просіяне пшеничне борошно.

Замісіть гладке, нелипнуче до рук тісто. Можливо, борошна піде трохи більше, ніж зазначено в рецепті – це залежить від вологості борошна, розміру яйця і м’якості масла.

Увімкніть духовку і розігрійте до 180 градусів.
Деко застеліть пергаментом.
Качалкою розкачайте тісто на окремому листі пергаменту в пласт товщиною 0,5 мм.

Формочкою виріжте з тіста заготовки для печива.

Перекладіть заготовки тіста на деко з пергаментом.
Випікайте печиво з шоколадного пісочного тіста в духовці 20 хвилин.

Поки випікається перша партія печива, підготуйте другу.

Шоколадне печиво з кардамоном готове. Воно затверділо, трохи піднялося і легко знімається з пергаменту.

Точно таким же чином спечіть другу партію печива.

Перекладіть печиво в красивий кошик і подайте до столу.


Розсипчасте і ароматне, печиво з чашкою молока – найкращий початок дня!

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.