Швидка випічка до чаю шоколадно-апельсинові кекси. Тісто для кексів замішується на сметані з додаванням вершків. Аромат словами не передати!
- Апельсин – 1 шт;
- Какао – порошок – 20 г;
- Борошно пшеничне – 160 – 170 г;
- Сметана 15% (або йогурт 2,5%) – 150 г;
- Вершки ( 20%) – 60 мл;
- Яйця – 2 шт;
- Цукор – 100 г;
- Масло вершкове ( м’яке) – 50 г;
- Крохмаль – 25 г;
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
- Ванілін – на кінчику ножа;
- Сіль – 1 щіпка.
Покроковий фото рецепт шоколадно-апельсинові кекси на сметані
Підготувати продукти.
Апельсин вимити. За допомогою дрібної терки акуратно зняти з апельсина 1 ст. ложку цедри (тільки помаранчеву частину).
У миску вбити яйця, додати цукор, сіль і ванілін.
Все добре збити міксером в пишну піну (3-4 хвилини).
Додати сметану (або йогурт), вершки і м’яке вершкове масло. Все добре збити.
Включити духовку для розігріву до 180 градусів.
В окрему миску просіяти борошно. Потім додати какао-порошок, крохмаль і розпушувач.
Все добре перемішати ложкою.
Потім додати сухі інгредієнти до яєчно-сметанної суміші.
Перемішати тісто ложкою до однорідності.
Потім додати в тісто апельсинову цедру. Перемішати.
Тісто має бути густим і повільно спадати з ложки.
Підготувати формочки для випічки кексів. Використовувати можна паперові, силіконові або металеві формочки.
Якщо використовуєте металеві формочки, змастіть їх рослинним або вершковим маслом.
Форми заповнити тістом на 2/3.
Випікати кекси в розігрітій духовці 30 хвилин (до готовності).
Шоколадно-апельсинові кекси готові. При бажанні можна посипати кекси цукровою пудрою.
Приємного апетиту!