Шикарний пиріг з шоколадної крихти з ніжною сирною начинкою. Готується дуже швидко, навіть тісто замішувати не треба. Зверху крихта виходить хрусткою і розсипчастою, сирна начинка – в міру солодка і м’яка.
- Борошно – 280 г;
- Масло вершкове – 180 г;
- Какао-порошок – 60 г;
- Цукор – 80-100 г;
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир 5% – 350 г;
- Цукор – 70-100 г;
- Ванільний цукор – 20 г;
- Яйця – 3 шт;
- Сметана – 70 г;
- Крохмаль кукурудзяний – 20-40 г.
Покроковий фото рецепт шоколадний пиріг з сирною начинкою
Для начинки всі інгредієнти (сир, звичайний і ванільний цукор, сметану, яйця і крохмаль) ретельно перебити занурювальним блендером до однорідної маси.
Якщо начинка рідка, додайте більше крохмалю. Я додала 40 г.
Борошно і какао просіяти, додати цукор і сіль. Перемішати.
Охолоджене вершкове масло обваляти в борошняній суміші і натерти на крупній тертці.
Потім руками розтерти масло з сухими інгредієнтами в дрібну крихту.
Включити духовку для розігріву до 180 градусів.
Дно форми для випічки (у мене роз’ємне, діаметром 22 см) вистелити пергаментом.
2/3 крихти відправити у форму, сформувати дно і бортики. Зверху викласти сирну масу і розрівняти.
Посипати рештою крихти.
Випікати шоколадний пиріг з сирною начинкою при 180 градусах 40 хвилин. Дати пирогу повністю охолонути при кімнатній температурі, накрити плівкою і поставити в холодильник на 1-2 години. Потім дістати пиріг з форми.
Нарізати шоколадний пиріг з сирною начинкою порційними шматочками і подати до столу.
Приємного апетиту!