В більшості рецептів печінкових котлет і оладок печінка подрібнюється в фарш за допомогою м’ясорубки. Я ж пропоную вам спробувати оладки з дрібно нарубаної печінки. При вживанні в таких готових оладках ви будете більш чітко відчувати шматочки печінки – це і стане їх родзинкою!
Продукти (на 4 порції):
- Печінка яловича – 300 г;
- Крупа манна – 2 ст. ложки;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Яйце – 1 шт;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Олія соняшникова – для смаження;
- Окріп-100 мл.
Покроковий фото рецепт з рубаної печінки
Підготуйте всі інгредієнти, необхідні для приготування оладок з рубаної печінки.
Яловичу печінку промийте, просушіть, при необхідності видаліть плівки і протоки і наріжте маленькими шматочками, буквально нарубайте ножем.
Ріпчасту цибулю почистіть і також наріжте кубиками, чим менше, тим краще.
У мисці з’єднайте підготовлені печінку і цибулю.
Додайте яйце, манку, сіль і чорний мелений перець.
Перемішайте фарш для печінкових оладок і залиште його для набухання манки на 15-20 хвилин.
Після цього в сковороді розігрійте соняшникову олію викладіть столовою ложкою печінковий фарш в сковороду.
Підсмажте оладки з рубаної печінки на середньому вогні до рум’яної скоринки, потім переверніть і також підсмажте до скоринки з іншого боку.
Обсмажені оладки перекладіть в каструлю або сотейник.
Влийте окріп і протушкуйте оладки під кришкою на невеликому вогні близько 10-15 хвилин.
Оладки з рубаною яловичої печінки готові. Подавайте печінкові оладки на обід в гарячому вигляді з будь-яким гарніром на ваш смак.
Приємного апетиту!