Швидкий рецепт оладок з рубаної печінки

В більшості рецептів печінкових котлет і оладок печінка подрібнюється в фарш за допомогою м’ясорубки. Я ж пропоную вам спробувати оладки з дрібно нарубаної печінки. При вживанні в таких готових оладках ви будете більш чітко відчувати шматочки печінки – це і стане їх родзинкою!

Продукти (на 4 порції):
  • Печінка яловича – 300 г;
  • Крупа манна – 2 ст. ложки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Олія соняшникова – для смаження;
  • Окріп-100 мл.
 

Покроковий фото рецепт з рубаної печінки

Підготуйте всі інгредієнти, необхідні для приготування оладок з рубаної печінки.

Яловичу печінку промийте, просушіть, при необхідності видаліть плівки і протоки і наріжте маленькими шматочками, буквально нарубайте ножем.

Ріпчасту цибулю почистіть і також наріжте кубиками, чим менше, тим краще.

У мисці з’єднайте підготовлені печінку і цибулю.

Додайте яйце, манку, сіль і чорний мелений перець.

Перемішайте фарш для печінкових оладок і залиште його для набухання манки на 15-20 хвилин.

Після цього в сковороді розігрійте соняшникову олію викладіть столовою ложкою печінковий фарш в сковороду.

Підсмажте оладки з рубаної печінки на середньому вогні до рум’яної скоринки, потім переверніть і також підсмажте до скоринки з іншого боку.

Обсмажені оладки перекладіть в каструлю або сотейник.

Влийте окріп і протушкуйте оладки під кришкою на невеликому вогні близько 10-15 хвилин.

Оладки з рубаною яловичої печінки готові. Подавайте печінкові оладки на обід в гарячому вигляді з будь-яким гарніром на ваш смак.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.