Скумбрія, запечена з рисом

Цікавий варіант повноцінного обіду або вечері ми хочемо запропонувати шанувальникам рибних страв – скумбрія, запечена з рисом. Скумбрія запікається в духовці відразу ж з гарніром! Смачно, ситно і корисно!

Продукти (на 3 порції):

  • Скумбрія – 700 г (2 шт.);
  • Рис – 180 г;
  • Цибуля ріпчаста – 80 г (1 шт.);
  • Приправа для риби – 1 ч. ложка;
  • Приправа”лимонний перець” – 0,5 ч. ложки;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Вода – 400 мл.
 

Покроковий фото рецепт скумбрія, запечена з рисом

Підготуємо необхідні продукти.
Скумбрію заздалегідь розморозимо.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Скумбрію промиємо, відріжемо голову, плавники і хвіст, видалимо нутрощі.
Ретельно вимиємо рибу всередині.
Наріжемо підготовлену скумбрію порційними шматочками товщиною приблизно 3 см.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Рис промиємо, кілька разів змінюючи воду, до прозорості і викладемо на дно жароміцної форми.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Зверху на рис викладемо шматочки скумбрії і рівномірно присиплемо їх приправами, посолимо і поперчимо.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Цибулю чистимо і наріжемо кільцями.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Поверх кожного шматочка риби викладемо по 2-3 кілечка цибулі.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Заллємо рис зі скумбрією водою.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Зверху накриємо форму зі скумбрією і рисом фольгою і поставимо в холодну духовку. Включимо духовку, встановимо температуру 180 градусів. Запікати скумбрію з рисом будемо 40-45 хвилин.

Фото приготування рецепта скумбрія, запечена з рисом

Готову скумбрію з рисом розкладемо по тарілках і відразу ж подаємо до столу.

Скумбрія, запечена з рисом 1


Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.