Цікавий варіант повноцінного обіду або вечері ми хочемо запропонувати шанувальникам рибних страв – скумбрія, запечена з рисом. Скумбрія запікається в духовці відразу ж з гарніром! Смачно, ситно і корисно!
Продукти (на 3 порції):
- Скумбрія – 700 г (2 шт.);
- Рис – 180 г;
- Цибуля ріпчаста – 80 г (1 шт.);
- Приправа для риби – 1 ч. ложка;
- Приправа”лимонний перець” – 0,5 ч. ложки;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Вода – 400 мл.
Покроковий фото рецепт скумбрія, запечена з рисом
Підготуємо необхідні продукти.
Скумбрію заздалегідь розморозимо.
Скумбрію промиємо, відріжемо голову, плавники і хвіст, видалимо нутрощі.
Ретельно вимиємо рибу всередині.
Наріжемо підготовлену скумбрію порційними шматочками товщиною приблизно 3 см.
Рис промиємо, кілька разів змінюючи воду, до прозорості і викладемо на дно жароміцної форми.
Зверху на рис викладемо шматочки скумбрії і рівномірно присиплемо їх приправами, посолимо і поперчимо.
Цибулю чистимо і наріжемо кільцями.
Поверх кожного шматочка риби викладемо по 2-3 кілечка цибулі.
Заллємо рис зі скумбрією водою.
Зверху накриємо форму зі скумбрією і рисом фольгою і поставимо в холодну духовку. Включимо духовку, встановимо температуру 180 градусів. Запікати скумбрію з рисом будемо 40-45 хвилин.
Готову скумбрію з рисом розкладемо по тарілках і відразу ж подаємо до столу.
Приємного апетиту!