Смажені креветки з часником і соєвим соусом

Це просто шалені смажені креветки! Найсмачніший рецепт! Всього 5 хвилин – і страва готова! Детальна інструкція і всі секрети приготування тигрових креветок розкриті в цьому рецепті.

Продукти (на 2 порції):
  • Тигрові креветки (хвости) заморожені – 1 кг;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Соєвий соус – 100 мл;
  • Олія оливкова – 50 мл;
  • Масло вершкове – 70 г;
  • Перець червоний – за смаком;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Кріп сушений – за смаком;
  • Сіль – за смаком.
 

Покроковий фото рецепт жарені креветки з часником і соєвим соусом

Підготувати всі інгредієнти.

Хвости тигрових креветок розміром 16/20. Якщо креветки заморожені, їх потрібно розморозити.

Сковороду сильно розігріти на максимальному вогні (протягом 5 хвилин). Додати оливкову олію.

Викласти на сковороду креветки і смажити на великому вогні, постійно помішуючи.

Через хвилину додати шматочки вершкового масла.

Коли масло розтане, додати соєвий соус. Продовжувати готувати креветки на максимальному вогні, це важливо. Коли соус закипить, додати сіль, мелений чорний і червоний перець, сушений кріп (можна використовувати іншу сушену зелень).

Загальний час смаження хвостів тигрових креветок цього розміру – 5 хвилин. В самому кінці, коли креветки будуть готові, додати подрібнений часник – натертий на тертці або пропущений через прес. Не перемішувати. Відразу зняти сковороду з вогню.

Дати креветкам пару хвилин охолонути, потім перемішати, щоб наситити їх ароматом часнику.

І подавати смажені креветки до столу. Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.