Хрусткі зовні і соковиті всередині курячі крильця за 30 хвилин. Дуже смачно! Відмінна закуска до пива!
Продукти (на 5 порцій):
- Курячі крила – 900 г;
- Борошно пшеничне – 100 г;
- Крохмаль кукурудзяний – 50 г;
- Кріп сушений – за смаком;
- Орегано сушений – за смаком;
- Паприка копчена мелена – за смаком;
- Перець мелений ( суміш перців) – за смаком;
- Сіль – 8 г (за смаком);
- Масло рослинне для смаження – 1 л.
Покроковий фото рецепт жарені курячі крильця в хрусткій паніровці
Якщо використовуються великі частини курячих крилець, надати їм форму чупа-чупса. Для цього підрізати і відокремити м’ясо від кістки, не зрізуючи його до кінця, і акуратно вивернути, звільняючи кісточку. Зрізати зайве з краю кістки.
Цілі крильця (подвійні) залишити як є.
Куряче м’ясо посолити і рясно посипати чорним меленим перцем. Добре перемішати.
Зробити паніровку: змішати борошно, крохмаль, кріп, орегано і паприку.
У глибокій сковороді або сотейнику розігріти рослинне масло на повільному вогні.
Крильця запанірувати в приготовленої борошняної суміші зі спеціями.
У розігріте масло викласти крила в паніровці. Після додавання всіх крилець збільшити температуру практично до максимуму (вище середнього), щоб крила не варилися, а смажилися.
Якщо крильця в повному обсязі занурилися в масло, обсмажити їх з кожного боку по 7,5 хвилин, потім перевернути (щоб вони обсмажити з усіх боків) і смажити ще 5 хвилин.
Якщо крила повністю опинилися в маслі, смажити їх 20 хвилин, періодично помішуючи.
Готові крильця викладати на серветку, щоб стік зайвий жир.
Можна подавати смажені курячі крильця в хрусткій паніровці до столу.
Приємного апетиту!