Святкове печиво “Мандаринки” з мигдального борошна

Дуже люблю випічку з мигдальним борошном – вона надає виробу особливу структуру і смак. Печиво з мигдального борошна виходить розсипчастим, дуже ніжним, в міру солодким, ароматним і пряним. А мандаринки надають печеню особливий шарм і красу. Коробочка такого пісочного печива з мандаринами на святковому столі нікого не залишить байдужим.

Продукти (на 12 порцій):

  • Мандарини середнього розміру – 4-5 шт;
  • Борошно мигдальне – 200 г;
  • Борошно пшеничне – 200 г;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Жовток яєчний – 3 шт;
  • Цукрова пудра – 100 г + для прикраси;
  • Апельсин (цедра) – 2 ч. ложки;
  • Сік апельсиновий – 2 ст. ложки;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Прянощі мелені ( кориця, мускатний горіх, бадьян, кардамон, гвоздика) – 1 ч. ложка.
 

Покроковий фото рецепт святкового печива “Мандаринки” з мигдального борошна

Підготувати інгредієнти.
Борошно і цукрову пудру просіяти.
Вершкове масло і жовтки – кімнатної температури.
Прянощі – за бажанням. У мене: кориця, мускатний горіх, бадьян, кардамон, гвоздика.
З одного апельсина за допомогою дрібної терки зняти цедру. З цього ж апельсина видавити 2 ст. ложки соку.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою збити до білого кольору.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Потім додати два жовтки і теж збити до пишності і однорідності.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Потім туди ж додати сіль, цедру, сік, прянощі і знову збити.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Потім додати всю муку і добре вимішати.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Тісто має вийти однорідним, добре вимішаним, нелипким і м’яким.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Розділити тісто на 2 рівні частини.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Сформувати з тіста ковбаски товщиною близько 5 см.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Загорнути тісто в пакет або харчову плівку і прибрати в холодильник на 3 години.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Коли час відпочинку тіста буде підходити до кінця, підготувати мандарини.
Вимити, витерти насухо і нарізати кружечками товщиною близько 0,5 см.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Мандарини викласти на паперовий рушник і залишити на 10-15 хвилин. Потім на новому рушнику зробити те ж саме зі зворотною стороною скибочок мандаринів.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Коли тісто відпочине, “підігнати” розмір ковбаски під розмір мандарин. Вірніше, діаметр тіста повинен бути трохи більшим скибочок мандаринів.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"


Розрізати тісто на 15 рівних частин.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Викласти заготовки для печива на деко, застелене папером.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Включити духовку для розігріву до 170 градусів.
Тепер потрібно взяти формочку (або чарочку, або стаканчик) в діаметрі як мандарин.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Вмочити дно форми в цукор. Якщо цукор не буде липнути, можна змочити водою.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

У центрі заготовок для печива зробити формою невеликі поглиблення для мандарина. Формочку потрібно вмочати в цукор кожен раз.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Краї змастити збовтаним жовтком.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

У центр покласти кружечок мандарина і злегка як би запечатати. Присипати зверху цукром.
Відправити в заздалегідь розігріту духовку і випікати печиво 25-30 хвилин, до готовності.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Мої печеньки випікалися 30 хвилин.
Поки печиво гаряче, воно дуже крихке. Дати печиву злегка охолонути.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Потім перекласти печеньки з мандаринами на решітку і залишити до повного охолодження.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Викласти печиво “Мандаринки” з мигдального борошна на блюдо або тарілку.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Можна злегка присипати цукровою пудрою.

Фото приготування рецепта святкове печиво "Мандаринки"

Можна всіх кликати на чай.
Звертаю вашу увагу на те, що мандаринки в шкірці, яка після випічки стала суха і жорсткіша.

Святкове печиво "Мандаринки" з мигдального борошна 1

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.