Тушковані свинячі реберця в сковороді з картоплею і овочами – досить просте в плані приготування, але відмінне за смаковими якостями блюдо! Це прекрасний варіант смачного обіду або вечері, адже соковиті реберця і апетитні овочі відмінно поєднуються між собою.
- Свинячі ребра – 400 г;
- Картопля – 600 г;
- Морква – 1 шт;
- Помідори консервовані у власному соку – 400 г;
- Кріп – 3-4 гілочки;
- Цибуля зелена – 3-4 пера + 1 перо для подачі;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль – 0,5 ч. ложки;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло рослинне ( для смаження) – 3 ст. ложки.
Покроковий фото рецепт свинячі ребра, тушковані з картоплею і овочами
Підготуйте всі інгредієнти для приготування свинячих реберець з овочами.
Ребра ретельно вимийте, обсушити паперовим рушником і наріжте на порційні шматки.
У глибоку сковороду влийте рослинне масло і обсмажте реберця з усіх боків до рум’яності.
Моркву наріжте тонкими півкільцями.
Додайте моркву в сковороду і перемішайте. Обсмажуйте все 2-3 хвилини.
Часник натріть на дрібній тертці.
Додайте подрібнений часник в сковороду.
Картоплю очистіть і наріжте великими шматками.
Додайте картоплю в сковороду.
Зелень кропу і цибулі подрібніть і додайте в сковороду.
Консервовані томати теж додайте в сковороду разом з соком.
Додайте сіль, чорний перець, перемішайте всі інгредієнти. Накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 30-40 хвилин, до готовності м’яса і картоплі.
Рідина випарувалася, картопля стала м’якою, а м’ясо – соковитим.
Подавайте свинячі ребра, тушковані з овочами, до столу. За бажанням прикрасьте нарізаною зеленою цибулею.
Смачна і поживна друга страва готова!