Сирні кульки або пончики, як їх називають в нашій родині, ми полюбили давно і надовго. Але ось класти всередину начинку у вигляді кураги або чорносливу я додумалася зовсім недавно. Діти в ще більшому захваті від такого солодкого сюрпризу в пончику!
Продукти (на 4 порції):
- Сир – 250 г;
- Чорнослив – 8 шт;
- Курага – 8 шт;
- Борошно пшеничне – 120 г;
- Яйце – 1 шт;
- Цукор-50 г;
- Розпушувач для тіста – 1 ст. ложка;
- Ванілін – 1 щіпка;
- Олія соняшникова – 400 мл.
Покроковий фото рецепт сирних кульок з чорносливом і курагою, смажених у фритюрі
Підготуйте всі інгредієнти. Для пончиків підійде як жирний домашній сир, так і магазинний жирністю 5-9%.
Сир, цукор, ванілін і яйце відправте в глибоку миску і перемішайте виделкою.
Борошно змішайте з розпушувачем і додайте в миску. Замісіть тісто.
Тісто трохи липне до рук, але більше борошна не додавайте, інакше пончики будуть не такими пухкими. Сформуйте з нього ковбаску і викладіть на дощечку, присипану борошном.
Курагу і чорнослив залийте окропом на 15 хвилин, потім обсушіть.
Наріжте тісто на 15-16 однакових шматочків. З кожного шматочка сформуйте корж і викладіть в центр начинку – курагу або чорнослив. Якщо тісто сильно липне до рук, змочіть руки водою.
Руками сформуйте кульку з начинкою всередині.
Рослинну олію розігрійте в сотейнику або глибокій сковороді. Зробіть середній нагрів. Покладіть кілька сирних кульок в масло так, щоб між ними залишилася відстань, адже при смаженні вони збільшуються в розмірі.
Обсмажуйте пончики в олії близько 5-6 хвилин. Перевертати їх не потрібно, так як вони самі крутяться і рівномірно прожарюються з усіх боків.
Готові пончики викладіть на паперову серветку, щоб позбутися від зайвого масла. У сотейник відправте нову порцію пончиків для обсмажування.
Із вказаної кількості продуктів вийшло 15 ідеально рівних сирних пончиків.
Сюрприз у вигляді кураги і чорносливу всередині, ніжне повітряне сирне тісто і рум’яна скоринка – ідеальне частування!
З ароматною кавою такі сирні пончики стануть відмінним початком дня, солодким перекусом або оригінальним десертом.