Ця випічка хороша тим, що її можна приготувати як в одній великій формі, як пиріг, так і в середніх формах, як кекс, а також в маленьких порційних формочках, як мафіни. Інгредієнтів багато не потрібно, і всі вони доступні.
Продукти (на 4 порції):
- Сир — 150 г;
- Яйця – 2 шт;
- Цукор – 75 г;
- Масло вершкове – 75 г;
- Какао порошок – 15 г;
- Горіхи волоські – 50 г;
- Розпушувач – 1 ч. ложка;
- Борошно – 75-100 г;
- Олія соняшникова для змазування форми – 1 ст. ложка.
Покроковий фото рецепт сирно-шоколадних кексів з горіхами
Приготуємо необхідні інгредієнти.
Горіхи роздробимо в блендері або кулінарним молоточком.
З’єднаємо розм’якшене масло з цукром.
Перетремо блендером або міксером.
Додамо яйця.
Масу перемішати.
Додамо в тісто сир.
Борошно перемішати з розпушувачем і додаємо до інших інгредієнтів.
Перемішати все разом.
Форму, в якій ми будемо випікати кекс, змажемо соняшниковою олією. Викладемо тісто. У мене дана кількість вмістилася в дві форми розміром як на середній кекс. Духовку розігріваємо і випікаємо кекс при температурі 175 градусів приблизно 35 хвилин. Щоб перевірити, чи пропікся кекс, зануримо всередину дерев’яну шпажку. Якщо вона залишається сухою, значить, пиріг готовий.
Сирно-шоколадний кекс з горіхами готовий.
Прекрасний десерт до чаю або кави!