Сирно-вершковий десерт з апельсинами

Цей сирно-вершковий десерт з апельсинами за смаком нагадує панна-котту, але він ще більш смачний і легкий. Такі ласощі можуть бути не тільки прекрасним завершенням будь-якого застілля, а й поживним полудником або сніданком.

Продукти (на 4 порції):

  • Сир нежирний – 200 г;
  • Апельсини – 2 шт;
  • Вершки 35% – 150 г;
  • Цукор-60 г;
  • Желатин – 1 ст. ложка (15 г);
  • Вода – 100 мл.

Для прикраси (за бажанням):

  • Цукрові прикраси – 4-5 шт;
  • Куркума мелена – 1/3 ч. ложки;
  • Апельсин – 0,5 шт;
  • М’ята свіжа – кілька листочків.
 

Покроковий фото рецепт сирно-вершковий десерт з апельсинами

Підготуйте всі інгредієнти.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Апельсиновий сік можна придбати вже готовий, а можна видавити його з апельсинів, щоб бути впевненим в якості всіх інгредієнтів десерту.

Желатин залийте 50 мл води і залиште для набухання.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Сир викладіть в глибоку миску, додайте половину цукру і блендером збийте сирну масу до однорідного пастоподібного стану.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

З двох апельсинів вичавіть в каструльку сік. Вийде приблизно 200 мл соку.
При необхідності сік процідіть.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Додайте цукор, що залишився, до апельсинового соку.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Набряклий желатин відправте в каструлю до соку і цукру.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Поставте каструлю на вогонь і нагрівайте до розчинення цукру і желатину. Ні в якому разі не кип’ятіть, інакше желіруючі властивості загубляться.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Вершки перелийте в чашу для збивання. Блендером збийте вершки до міцних піків.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Додайте збиті вершки в миску до сиру. Перемішайте.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Апельсиновий сік з желатином остудіть і введіть в сирно-вершкову масу.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Перемішайте всі інгредієнти блендером з насадкою “віночок” на маленькій швидкості. Маса вийде рідкою.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Розлийте сирно-апельсинову суміш по формах і поставте в холодильник для застигання мінімум на 60 хвилин.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Після того як десерт застиг, прикрасьте його на свій смак. Я використовувала куркуму і цукрові прикраси для пасок, а на тарілку виклала шматочки апельсина і листочки свіжої м’яти.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Готовий десерт з сиру і вершків володіє повітряною консистенцією.

Фото Приготування рецепта: сирно-вершковий десерт з апельсинами

Желе виходить ніжним і при цьому добре тримає форму.

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.