Пишні сирники без борошна, з манною крупою і смачним “сюрпризом” всередині – начинкою з вареного згущеного молока. Манна крупа в складі робить сирні сирники неймовірно легкими і ніжними.
Продукти (на 3 порції):
- Сир (бажано сухий) – 500 г;
- Молоко згущене варене – 160 г;
- Крупа манна – 130 г;
- Цукор – 60 г;
- Сіль – 1/3 ч. ложки;
- Ванілін – 1/4 ч. ложки;
- Борошно – 30-40 г;
- Масло рослинне (для смаження) – 50 мл.
Покроковий фото рецепт сирників з начинкою з вареного згущеного молока
Готуємо продукти за списком. Із вказаної кількості у мене вийшло 10 сирників середнього розміру. Найкраще готувати такі сирники з сухого сиру.
У мисці з’єднуємо сир, манку, цукор, сіль і ванілін.
Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка трохи набухла.
Беремо приблизно 1/10 частину тіста і злегка вологими руками формуємо коржик. В середину кладемо приблизно 1 чайну ложку згущеного молока.
Звертаємо краї коржа до середини так, щоб начинка виявилася всередині і формуємо сирник.
Сирник злегка обтираємо в борошні.
Таким чином формуємо інші сирники.
У сковороді розігріваємо половину рослинного масла і обсмажуємо сирники на невеликому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку, до рум’яної скоринки.
Таким чином обсмажуємо інші сирники, у міру необхідності додаючи рослинне масло.
Готові сирники з начинкою з вареного згущеного молока перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, бажано теплими.
Приємного апетиту!