Дуже смачна тушкована телятина на кістці, з ароматом часнику, чорного перцю і лаврового листа. М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, легко відділяється від кістки, а готується дуже просто.
Продукти (на 5 порцій):
- Телятина (на кістці) – 1 кг;
- Олія рослинна рафінована – 3-4 ст. ложки;
- Часник – 10 зубчиків;
- Лавровий лист – 2 шт;
- Сіль – 2,5 ч. ложки
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
- Вода – 400-500 мл.
Покроковий фото рецепт телятини тушкованої з часником
Підготувати необхідні продукти.
5 зубчиків часнику очистити і натерти на дрібній тертці або видавити через прес.
Додати до часнику 1,5 ч.ложки солі і чорний перець (у мене мелений).
Ретельно перемішати, приминаючи часник тильною стороною ложки. Часник повинен пустити сік, а суміш при цьому стане кашоподібною.
М’ясо змастити часниковою сумішшю, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Залишити стейк маринуватися мінімум на 30 хвилин.
На сковороду з добре розігрітим рослинним маслом викласти стейк і обсмажити на вогні вище середнього до рум’яності з одного боку, протягом 4 хвилин
Перевернути м’ясо і обсмажити його таким же чином з іншого боку протягом 4-5 хвилин.
Зняти сковороду з вогню.
Решту часнику (5 зубчиків) очистити і крупно порубати.
Викласти стейк у відповідну по діаметру каструлю (бажано щоб м’ясо повністю містилося на дні каструлі), додати часник і лаврове листя.
Налити в каструлю воду так, щоб вона лише злегка покривала м’ясо. Додати сіль, що залишилася (1 ч. ложку).
Довести до кипіння і зменшити вогонь. Накрити каструлю кришкою і тушкувати телятину з часником на малому вогні 2 години.
При необхідності під час приготування м’яса підливайте воду, вона не повинна википіти.
Готова телятина повинна бути м’якою і відділятися від кісточки.
Телятина, тушкована з прянощами, готова.
Подавати м’ясо можна з пюре, макаронами або рисом. Гарнір полити підливою.
Приємного апетиту!