Телятина, тушкована з часником

Дуже смачна тушкована телятина на кістці, з ароматом часнику, чорного перцю і лаврового листа. М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, легко відділяється від кістки, а готується дуже просто.

Продукти (на 5 порцій):

  • Телятина (на кістці) – 1 кг;
  • Олія рослинна рафінована – 3-4 ст. ложки;
  • Часник – 10 зубчиків;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Сіль – 2,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
  • Вода – 400-500 мл.
 

Покроковий фото рецепт телятини тушкованої з часником

Підготувати необхідні продукти.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

5 зубчиків часнику очистити і натерти на дрібній тертці або видавити через прес.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

Додати до часнику 1,5 ч.ложки солі і чорний перець (у мене мелений).

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

Ретельно перемішати, приминаючи часник тильною стороною ложки. Часник повинен пустити сік, а суміш при цьому стане кашоподібною.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

М’ясо змастити часниковою сумішшю, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Залишити стейк маринуватися мінімум на 30 хвилин.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

На сковороду з добре розігрітим рослинним маслом викласти стейк і обсмажити на вогні вище середнього до рум’яності з одного боку, протягом 4 хвилин

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

Перевернути м’ясо і обсмажити його таким же чином з іншого боку протягом 4-5 хвилин.
Зняти сковороду з вогню.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

Решту часнику (5 зубчиків) очистити і крупно порубати.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

Викласти стейк у відповідну по діаметру каструлю (бажано щоб м’ясо повністю містилося на дні каструлі), додати часник і лаврове листя.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

Налити в каструлю воду так, щоб вона лише злегка покривала м’ясо. Додати сіль, що залишилася (1 ч. ложку).
Довести до кипіння і зменшити вогонь. Накрити каструлю кришкою і тушкувати телятину з часником на малому вогні 2 години.
При необхідності під час приготування м’яса підливайте воду, вона не повинна википіти.
Готова телятина повинна бути м’якою і відділятися від кісточки.

Приготування рецепта nелятина, тушкована з часником

Телятина, тушкована з прянощами, готова.
Подавати м’ясо можна з пюре, макаронами або рисом. Гарнір полити підливою.

Телятина, тушкована з часником 1

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.