Суп з консервованою квасолею і м’ясним фаршем готується досить швидко, так як не потрібно довго варити бульйон. Обсмажуємо фарш з овочами і томатом, додаємо картоплю та квасолю, і смачний ароматний суп готовий!
Продукти (на 5 порцій):
- Фарш свинячо-яловичий – 200 г;
- Квасоля консервована – 150 г;
- Картопля – 2 шт;
- Перець болгарський – 1/2 шт;
- Помідори – 3-4 шт;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Часник – 2 зубчики;
- Масло рослинне – 2-3 ст. ложки;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Суміш перців мелених – за смаком;
- Кріп свіжий (для подачі) – за смаком.
Покроковий фото рецепт суп з фаршем і квасолею
Підготуйте все необхідне для супу. Цибулю, моркву, солодкий перець, часник і картоплю очистіть.
Свіжі помідори можна замінити замороженими або консервованими у власному соку, або 1-2 ст. ложками томатної пасти.
Ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками, моркву і солодкий червоний перець – брусочками.
В каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло. Масло можна замінити 2-3 смужками бекону, тоді суп буде більш ситним. Обсмажте ріпчасту цибулю до прозорості, приблизно 5-7 хвилин.
Додайте до цибулі моркву і обсмажте 5 хвилин, помішуючи.
Додайте м’ясний фарш і обсмажте разом з овочами ще 5 хвилин. Дерев’яною лопаткою розбийте грудочки фаршу.
Додайте нарізаний солодкий перець в каструлю.
Свіжі або заморожені томати очистіть від шкірки і подрібніть в блендері. Додайте томатне пюре в каструлю. Гасіть м’ясо з овочами і томатним пюре 10 хвилин на невеликому вогні.
Додайте в каструлю 1 л води і доведіть до кипіння.
Картоплю наріжте невеликими кубиками.
Додайте в каструлю картоплю. Варіть суп до готовності картоплі 10-15 хвилин.
Консервовану квасолю без маринаду викладіть в каструлю і знову доведіть до кипіння.
Часник подрібніть і додайте в суп з фаршем. Посоліть і додайте суміш мелених перців. Вимкніть вогонь.
Дайте супу з фаршем, картоплею і квасолею настоятися 10-15 хвилин на вимкненій плиті.
Зелень кропу подрібніть.
Розлийте суп по тарілках і додайте подрібнену зелень.
Ситний і смачний томатний суп з м’ясним фаршем всього за 30-40 хвилин готовий. Приємного апетиту!